SEN NEYMİŞSİN BE ÂŞIK ŞENLİK KASABASI

SEN NEYMİŞSİN BE ÂŞIK ŞENLİK KASABASI

Mecliste geçen hafta kabul edilen ancak henüz Cumhurbaşkanlık makamının onayına çıkmayan Belediyeler kanununa göre 46 yıllık Belediye geçmişi olan Âşık Şenlik Belediyesi kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Hat

 

    Mecliste geçen hafta kabul edilen ancak henüz Cumhurbaşkanlık makamının onayına çıkmayan Belediyeler kanununa göre 46 yıllık Belediye geçmişi olan Âşık Şenlik Belediyesi kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Hatta artık kapatılması an meselesi bile denilebilir.          
    Ortaya çıkan bu durum başta; gerek belde de yaşayan Aşık Şenlikliler gerek ise Belde dışında yaşayan Aşık Şenlikliler olmak üzere tüm Çıldır havarisinde büyük yankı bulmuş ve çeşitli platformlarda tartışmalara neden olmuştur. Belediyenin kapatılma gerekçeleri bazıları tarafından haklı ve tutarlı bulunurken bazıları tarafından ise haksız ve tutarsız bulunmuştur. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var 46 yıllık belediye tarihinde çok doğru işler olmuşsa da çok yanlış yapılan işler olmuştur ve bu da zaten olası bir durumdur. Sürekli ve büyük bir göç vermesi nedeni ile kış nüfusu azalan ancak son zamanlarda göç seyrini tersine çevirme adına önemli gelişmeler göstermeye başlayan ve adını bölgenin en değerli şahsiyeti Âşık Şenlik'ten alan bir belediyenin kapatılması çok doğru bir olay değildir.
   Bu kapatılma belde halkına zarar verdiği zarar kadar, sürekli küçülen ve elinden bir şeyleri alınan Çıldır ilçemize de büyük zarar verecektir. Bir yandan Çıldır büyüsün ve gelişsin diye uğraşılırken bir yandan kapatılan Adliyeler, Okullar, Belediyeler büyüme sürecini hükümet eliyle baltalamak demekten başka bir şey değildir. 
   Tabi bu kapatılma olayı ortaya çıkına kadar bölgede iş başında olan ve olmuş siyasilerin hataları ve yanlışları olmuştur ve yeri geldiğinde içerisinde ben de olmak üzere birçok kişi çeşitli eleştirilerde bulunmuştur. Ancak kapatılma kararı ile cezalandırılacak kadar bir kabahatin ortada olmadığı aşikârdır. Bu olsa olsa Merkezi iktidarın muhalif yerel iktidara sirayet etme çabasıdır. İşte bu noktada; Filler Tepişirken Ayakları Altında Kalarak Ezilen Papatyalar Misali Ezilip Giden Bölge Halkına Yazık Olacaktır.
   Nedeni haklı ya da haksız olsun ortada sonuçları itibari ile yöresi gelişsin ve büyüsün diye gayret gösterenlerin üzüldüğü bir realite var ortada o da 'Âşık Şenlik Belediyesi Kapanma Yolunda Hızlı Adımlarla İlerlemektedir.'.
     Peki Belediye kapanırsa ne yapılmalıdır diye düşünüldüğünde İlçemizin büyüme sürecini baltalamayacak ve gelişmesinin sekteye uğramamasını sağlayacak en akılcı çözümün Aşık Şenlik Beldesinin Çıldır ilçemize katılması olacağı kanaati ortaya çıkmıştır. Konu ile ilgili vakit geçmeden toplumun her kesiminde bir tartışma başlamıştır ki olması gereken de budur. En doğru yol aklın yoludur ve insanımızda bu akla sahiptir diye düşünüyorum. 
     Bu tartışmaları takip edince en az belediyemizin kapatılması kadar üzüldüğüm inanılmaz bazı tepkiler gördüm. Düşmanca ve hakarete varan ve buram, buram nefret ve ayrımcılık kokan bu ifadeler beni derinden yaraladı. 
     Bazı kesimlerin Âşık Şenlik Beldesi halkı için yaptığı yorumları okuyunca adeta şok oldum içimden 'Sen Neymişsin Be Âşık Şenlik Halkı' dedim.
     Yapılan bir yorumda Belediye Başkanının Makam Aracının Büyükşehir Belediye Başkanında bile olmadığı, Show meraklısı bir başkanından tutun halkının bölgede hâkim olan Huzuru bozacak yegâne Huzursuzluk kaynağı olmasından tutun da Şerrinden korkulan Şer odağı olmaya varan aşağılayıcı cümlelerin kullananlar gördüm. 
      Çıldır'ı Büyütmek ve Geliştirmek yerinde Küçük bırakıp hatta daha da küçültüp kendi ellerinin altında tutmak isteyen ve Aşık Şenlik Kasabasının Halkına Kurt Puslu Havayı Sever misali zor ve sıkıntılı günlerini fırsat bilerek ağzından ve kaleminden geçmişte biriktirdiği kini ve nefreti ağız dolusu kusanlara cevabımdır;
1- Belediye Başkanımızın avukatı değilim zaten kendisi benim savunmama da muhtaç değildir ve aynı zamanda en çok eleştirenlerden biri de benim. Ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara sesleniyorum Belediye Başkanımızın aracı İzmir'in Çiğli Belediyesinin hediye ettiği Bir Renault ClioSymbol marka bir araçtır ve başkan bu araca yaklaşık bir yıldır binmektedir ve bundan önce de kendi şahsi aracını kullanmaktaydı. Yani; Büyük Şehir Belediye Başkanlarını aracıyla aynı araçmış gibi göstermek gerçekten çok büyük bir yanılgıdır ve Başkana büyük haksızlıktır.
2- Unutmayın ki Âşık Şenlik Beldesi Halkı; Elinde Sazı ile Rus Zulmünün Karşısında Duran Güçlünün Çanak Yalayıcılığını Yaparak Rahatça Yaşamak Yerine Rus Komutanın yüzüne 'BEN ALLAHTAN Ali OSMANI İSTEREM' diyecek kadar yiğit olan Doğunun en büyük kahramanı  ÂŞIKŞENLİĞ'İN, Rus İşgaline karşı Dimdik ayakta durarak Şehitlik Mertebesine Ulaşan ve Mezarında Nurdan Işık Yanan Büyük Savaşçı ve Vatansever HASAN AĞA'NIN torunlarıdır. 
3- Ve yine Unutmalıdır ki Bağrından Merhum Yunus KARAÇAY ve Merhum Suat AYDIN gibi tüm Çıldır çukurunun sevdiği ve bağrına bastığı insanların evlatlarının yaşadığı yerdir ÂŞIK ŞENLİK KASABASI.
4- Çıldır Osmanlı döneminde sancak ve eyalet merkezi iken cumhuriyet ile beraber ilçe olmuştur ama cumhuriyet tarihi boyunca çıldırın bugün Âşık Şenlik Kasabasına fütursuzca saldıranların egemenliği altında geldiği nokta ortadadır. Allah aşkına dünya aya çıkarken sizlerin küçük olsun benim olsun zihniyeti ile ellerinizin arasına aldığınız çıldır ne kadar büyüdü ki bundan sonra büyümemesinden endişe ediyorsunuz. 
5- İşgal döneminde Ruslara küçük bir köy olmasına rağmen bölgenin tamamının gösteremediği kadar direniş göstermiş ve bugün torunlarına dil uzatanların Rus zulmünden kaçan ecdatlarını bile kanatlarının altına alacak kadar büyüklük göstermiştir AŞIK ŞENLİK Halkı. O kara günlerde direnişçileri ihbar etmek yolu ile zarar vermeye çalışanların bu gün de geçmişte başaramadıkları Aşık Şenlik Halkını bitirme çabaları o günden bu güne nesilden, nesille dur durak dinlemeden devam etmektedir.  
6- Cumhuriyet tarihinden beridir var olan ilçeye dışarıdan yatırım yapanlara karşı takınılan tavır ve bu tavrın sonucu ülkedeki tüm ilçelerden daha az gelişen çıldır hepimizin malumudur. Artık herkesin bu eski alışkanlıklarından vazgeçmesinin zamanı gelmiştir de geçmektedir.
7- Kalbinizdeki kini ve gelecek üzerine yaptığınız planlarınızı bozacak gelişmeler yaşandıysa eğer bunun bütün acısını Âşık Şenlik Halkından çıkartma çabanız boşa ve nafile çabalardır. 
8- Amacınızın Çıldırın Büyük ve Yöredeki herkesin ilçesi olması yerine, olabildiğince küçük ama sadece sizin olan köhne bir Anadolu kasabası olarak kalmasını istediğinizi biliyoruz ve sadece sizlerin hesapları var diye Çıldır'ı sizlere bırakmaya hiç ama hiç niyetimiz yok.
9- Çıldır'a yapılan tüm yatırımları desteklemek ve yapılan haksızlıklara karşı mücadele etmek için hiçbir ön yargı taşımdan hareket etmekten geri durmayan Ben;  Beldeme ve Belde halkına yapılan tüm haksız ve hadsiz cümleleri aynen iade ediyorum. 
Cümle kurarken herkesin önce aynaya bakıp ve eğer var ise tabi vicdanlarında muhasebe yaptıktan sonra cümle kurmalarını rica ediyorum. 
10- Madem Âşık Şenlik Kasabası halkının şerrinden bu kadar eminsiniz o zaman bu şerleri benim gibi durumdan haberi olmayan genç nesille aktarın da bilelim. 
    Sonuç olarak;  Doğduğum topraklardan büyük bir onur duyarak diyorum ki; Sırf Şahsi hesap ve Siyasi planlarınıza ters düşecek diye insanları karalamaktan vazgeçip, Ben demek yerine Biz demeyi öğrenip, Kucaklayabildiğiniz insan kadar büyük olacağınızı bilmenizi isterim. Hem Sevgi ikliminden bahsedip hem de insanlar arasında nefret tohumları ekmek İslam inancına göre de çok büyük günahtır.
      Âşık Şenlik Beldesinin insanlarının da aynı Çıldır ilçemiz ve tüm köylerimiz insanları gibi vefakâr, iyi niyetli ve kıymetli insanlar olduğundan hiçbir şüphem yoktur ve olmayacaktır da.   
      Kabul ediyorum hava pusludur ve en sevdiğiniz havalarda bunlardır ama unutmayın karşınızdakiler de size av olmayı bekleyen koyun sürüsü değiller, Hepsi birbirinden Kıymetli Olan AŞIK ŞENLİK KASABASI Halkıdır ve Bu lokma sizlerin ağzının alamayacağı kadar BÜYÜKTÜR...