www.cildirgoyce.com

SELAM OLSUN GERÇEK YERLİ VE MİLLİLERE

SELAM OLSUN GERÇEK YERLİ VE MİLLİLERE

Sinan Karaçay´ın gündeme ait yazısı...

         Gündeme dair birkaç maddeyi bilenler biliyor da bilmeyenler hatırlatayım dedim neticede; ?Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür´ (İnsan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır)

     - 1855 yılında İstanbul´un ilk şehremini(Bugünkü Belediye Başkanı) Pepe Salih Paşa´dan beridir işletilmesi dün itibarı ile Son Şehremini (Belediye Başkanı) Ekrem İmamoğlu´ndan alınarak 165 yıl sonra Turizm Bakanlığına devredildi. Galata Kulesinin Turizm Bakanlığında olması gerektiği tam 165 yıl sonra anlaşıldı!

    - Şubat 2020 ayı sonu itibarı ile Türkiye Genelinde 900.000 Hanenin elektrik faturası ödeyememesi nedeni ile elektrikleri kesildi! Daha bunun Mart ve Nisan ayında Coronavirüs salgını ile ilgili etkilerinin yansıması belli olmadı.

     - Yine Şubat 2020 ayı sonu itibarı ile 118.000 Hane elektrik borcu nedeni ile icralık oldu. Mart ve Nisan dönemi daha belli değil malum 15 Haziran 2020 tarihine kadar icra işlemi yapılamıyor bu rakamları da Haziran sonu gibi göreceğiz.

     - Tabi millet bunca sıkıntı içerisinde iken Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeleri Sayın; Mehmet Ali ŞAHİN, Bülent ARINÇ, Köksal TOPTAN, Cemil ÇİÇEK ve Yıldırım AKBULUT her ay devletimizden yaptıkları bu ulvi görev için 15.130 TL maaş almaktalar.

       Corona Virüs nedeni ile bu kurul üyeleri için Kısa Çalışma Ödeneğinde başvuruldu mu? Ya da Ücretsiz İzne çıkartıldılar mı? onu bilemiyorum tabi! (Ha sakın ha bu maaşları savunmak için refleks olarak bu kişiler bu paraları almıyor burs veriyor falan diye yazmayın ben bu para devletin kasasından çıkıyor mu? Çıkmıyor mu? Ona bakarım demedi demeyin?

    - Tabi ki her şey kötü değil, tabi ki her şeyin para olmadığı birbirinden kıymetli insanlarımızda var çok şükür memleketimizde; Dünyada baş gösteren amansız Coronavirüs vakası nedeni ile hastanelerdeki işlerini hiç aksatmadan ve hizmetlerine devam ederken ülkemizde kurulan ve salgına dair her türlü durumu değerlendiren, gerekli tedbirleri görüşen, tedavi edici ve önleyici hizmetleri planlayarak Sağlık Bakanlığına sürekli önerilere sunan içerisinde Profesörler, Doçentler ve Uzman Doktorların ve alanlarında saygın uzman olanların olduğu 34 yüce gönüllü Bilim insanları ise bu iş için devletten tek kuruş dahi talep etmeden Bila Bedel bunu bir VATAN HİZMETİ OLARAK görerek gece gündüz çalışıyorlar.

     Demek ki neymiş Sadece Sosyal Medya Hesaplarının Yanına TÜRK Bayrağı Koyarak ya da Ben Yerliyim, Ben Milliyim Diyerek Yerli, Milli ve Vatan Sever Olunmuyormuş.

   BU ÜLKE VE BU MİLLET İÇİN TÜM RUTİN İŞLERİNE DEVAM EDERKEN 83 MİLYONUN SORUMLULUĞUNU ÜZERİNE ALARAK GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN KURULDA GÖREV ALIP TEK KURUŞ BİLE DEVLET KASASINDAN TALEP ETMEKLE OLUYORMUŞ.

    Selam olsun, bedel talep etmeden bu millete ve devlete hizmet etme erdemini yüreğinde taşıyanlara??

       Sinan KARAÇAY Gazeteci Yazar 15.03.2020