ŞEHİTLİĞE HAİN SALDIRI

ŞEHİTLİĞE HAİN SALDIRI

1915- 1918 yıllarında Ermeni....

   Kars´ın Arpaçay ilçesinin Büyük Çatma köyünde, 1915- 1918 yıllarında Ermeni Taşnak çetelerince katledilen, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 183 şehidin anısına yaptırılan şehitler anıtına, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırıda bulunulması Karslıların büyük tepkisini çekti.

    Anıt mermerleri ile ışıklandırmalarının kırılarak tahrip edildiği şehitlik anıtında inceleme yapan Arpaçay jandarması çalışmasını tamamladı ve saldırıyı gerçekleştirenlerin peşine düştü.

   183 şehidin anısına 2014 yılında yaptırılan şehitler anıtına, gece saatlerinde, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırı gerçekleştirildi. Gecenin karanlığında ilk önce ışık sistemlerini tek tek söken ve kıran saldırganlar ardından da sert cisimlerle mermerleri paramparça ettiler. Giriş kısmındaki Türk Bayrağı bulunan mermeri de parçalayan saldırganlar, mermerde yazılı şehit isimlerine de zarar verdiler.

   Sabah saatlerinde şehitlikteki tamirat çalışmaları için olay yerine giden işçiler, gördüklerini muhtar İbrahim Birdal´a bildirdi. Muhtar Birdal da önce Jandarma ekiplerini aradı ardından da cami hoparlöründen anons ettirerek köylülerin gelip yapılanları görmesini istedi.

Köylüler şehitlik anıtına gittiklerinde gördüklerini inanamadılar. Kimin ve kimlerin ne amaçla şehitlik anıtını parçaladıklarına anlam veremediklerini ifade eden köylüler suçluların bir an önce bulunmasını istediler.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER YAĞDI
   Haberin yayınlanmasından sonra sosyal medya üzerinden tepki mesajları yağmaya başladı. Karslılar, bu olayı gerçekleştirenleri sert dillerle kınadılar.  

Şehitliğe Saldırı Haberine Kars Valiliği´nden açıklama geldi
   Kars Valiliği, Kafkas Haber Ajansı kaynaklı ulusal haber sitelerinde yer alan ?Şehitlik Anıtı Tahrip Edildi? başlığıyla yayınlanan haber üzerine açıklama yaptı.
    Kars Valiliği, Kafkas Haber Ajansı kaynaklı ulusal haber sitelerinde yer alan ?Şehitlik Anıtı Tahrip Edildi? başlığıyla yayınlanan haber üzerine açıklama yaptı.
   ?Konu Valiliğimizce incelenmiştir? denilen açıklamada, ?İlimiz Arpaçay İlçesi Büyük Çatma Köyü´n de bulunan Büyük Çatma Köyü Şehitlik Anıtı, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimiz tarafından gerekli tadilat ve genel bakımlarının yapıldığı sırada 6 Ağustos 2018 Pazartesi günü kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahribata uğramıştır. Konu hakkında kolluk güçlerimizce gerekli tahkikata başlanılmış olup; Büyük Çatma Köyü Şehitlik Anıtında Valiliğimizce gerekli tadilat ve bakım çalışmaları yapılacaktır.? ifadelerine yer verildi.

/resimler/2018-8/7/1405059500532.jpg