ŞEHİT VE GAZİLER ONURUNA YEMEK

ŞEHİT VE GAZİLER ONURUNA YEMEK

Ardahan Valisi Hüseyin Öner ve eşi Zehra Mine Öner, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna yemek verdi.

     Yemekte Şehit aileleri ve Gazilerle yakından ilgilenen Vali Öner, programda yaptığı konuşmada 15 Temmuz’da olduğu gibi milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde her oyunu bozmaya devam edeceğini söyledi.
    15 Temmuz günü milletimizin bağımsızlığını ve demokrasisini korumak adına canı pahasına direndiğinin altını çizen Valimiz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün arifesinde bir aradayız. Çok şükür bu akşam bir arada olduğumuz gibi huzur ve güven ortamı içinde bu güzel ülkede gururla yaşıyoruz. Onurumuzun, gururumuzun vesilesi her şeyden önce bayrağımız, bağımsızlığımız, milli irademiz. Bu bağımsızlığımızın, hürriyetimizin, gururumuzun vesilesi bayrağımızın dalgalanması, ezanlarımızın sedalarının işitilmesinin bir maliyeti var. Öncelikle ülkemizin korunması ve iç ve dış güvenlik hizmetleri sunan kurumlarımızın mensuplarının bu görevleri yaparken canı pahasına fedakârlıkları var. Bir takım kamu hizmetleri sunan devlet görevlilerinin görevlerini yaparken terör eylemlerine maruz kalmak suretiyle şehit ya da gazi olmaları söz konusudur. Bununla birlikte maalesef yakın bir tarih olan 15 Temmuz 2016 tarihinde devlete, millete, meclise kasteden FETÖ’cülerin hain planlarına dur diyen ve büyük bir çoğunluğu sivil olan vatandaşlarımızın devleti, kurumları ve millet iradesini korumak için canları pahasına darbeye direnmeleri ve mücadele etmeleri neticesinde 251 Şehit verdik, 2194 gazimiz oldu. Şehitlerimize rahmet diliyoruz, gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Yaşadığımız bu güzel ülke, içinde bulunduğumuz bu huzur ortamı ve gurur ve iftihar vesilemiz vatanımız işte bu fedakârlıklar sayesinde bizim. Bu bakımdan vatanımızda, huzurumuzda emeği olanları bir kere daha şükranla ve minnetle anıyoruz. Allah birliğimizi ve huzurumuzu daim etsin.”
   Programa, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, Vali Yardımcıları Şahin Demir, Mehmet Fatih Kılıç, Mehmet Burak Eski, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Albay Ramazan Yiğit, Rektör Yardımcısı Mustafa Yıldız, Gazi Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Küçük, Gaziler Derneği Başkanı Yener Göğdemir, kurum müdürleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.