ŞEHİT ÖMERCAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ŞEHİT ÖMERCAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Fırat Kalkanı Harekatı´nda...

         Fırat Kalkanı Harekatı´nda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı, memleketi Kars´ın Susuz ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

     Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Yekebağcı, Kars Harakani Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi, Susuz ilçesindeki Kazım Karabekir Camine getirildi.

       Burada, şehidin kardeşi Tolga Yekebağcı, kardeşinin tabutuna sarılarak, "Kardeşim ben sana naslı toprak atayım, ben dik duramıyorum beni affet kardeşim, çakallar aslan mı oldu gardaş, o kurşunun önüne ben geçeydim de beni vuraydı. Bu aile şehitler ailesi, kardeşim ´aslana kurşun işler mi´ demişti, kurşun geldi. Senin adını aslan gibi yeğenin taşıyacak kardeşim." diye feryat etti.

       Anne Fikriye de "ben ağlamayacağım, onları sevindirmeyeceğim. Benim yavrum şehit oldu" diye feryat ederek oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze törenine katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, burada şehidin ailesine başsağlığı diledi.

        Cenaze namazı sırasında ayakta durmakta zorluk çeken şehidin babası ve kardeşine Bakan Arslan ve Kars Valisi Rahmi Doğan ellinden tutarak destek oldu.

       Daha sonra şehidin cenazesi helallik alınmak üzere baba evine getirildi. Burada yakınları ile kardeşi Tolga fenalık geçirdi.

     Burada, şehidin annesi Fikriye, babası Zeki, ağabeyi Tolga ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Burada helallik alınmasından sonra şehidin cenazesi ilçe mezarlığına götürüldü.

      Cuman namazının ardından İl Müftüsü Mehmet Genç´in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Yekebağcı´nın cenazesi ilçe mezarlığında saygı atışının ardından toprağa verildi.

      Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, baba Zeki Yekebağcı´ya oğlunun tabutuna sarılı Türk bayrağını öperek takdim etti.

      Törene, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14´ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, şehidin yakınları askeri erkan, polis ve çok sayıda vatandaş katıldı.