SEÇİME DOĞRU!

SEÇİME DOĞRU!

Yerel seçimler yaklaştıkça gerek adaylar, gerek aday adaylığı düşünenler, gerekse ne olduğu belli olmayan hıdolar çoğalmaya başladı.

      Yerel seçimler yaklaştıkça gerek adaylar, gerek aday adaylığı düşünenler, gerekse ne olduğu belli olmayan hıdolar çoğalmaya başladı. 
      Ak Parti hariç, belediye başkanlığı düşünen diğer partilerin adayları belli oldu. Hal böyle oluncada belediye başkanlığı adaylığı konusunda diğer partilerde sukunet ve hummalı bir çalışma yapılırken, Ak Partide derin bir bekleyiş, birbirlerini bertaraf etme çaba ve çalışmaları ufaktan ufaktan duyulmaya başlandı. 
       Tabi yukarıda belirtmiş olduğum diğer partilerdeki sukunet ve çalışma İl Genel Meclis Üyeliği için geçerli değil. Belediye başkanlığı için vaziyet ne kadar açık ve netse İl Genel Meclis üyeliği adaylığı için durum hiçte iç açıcı değil. Sadece MHP’nin İl Genel Meclis üyeliği için her hangi bir sıkıntı gözükmezken, Ak Parti  ve Chp cadı kazanı gibi kaynıyor tabir yerindeyse. Tabi bu kazan Chp için 2-3 kişi ile sınırlı iken bu sayı Ak Partide 10-15 kişiyi kapsıyor. Yani Chp kaynıyorsa, Ak Parti yanıyor demek olayı tek kelime ile anlatmaya eş değer.
        Her iki partidede medeni cesaret örneği sergileyip aday adaylığını açıklayan adaylar mevcut. Onlar partilerine " ben buradayım, bu göreve talibim " mesajı verirken, asıl sorun sümen altı iş götürenler, " Dimyata pirince giderken ya evdeki bulgurdan da olursam" diyenlerde.  Nede olsa bir yerde geriye dönüşü olmayacak. Kimisi parti teşkilatından istifa edecek, kimisi memuriyetinden vazgeçecek, kimiside seçilmiş olduğu görevi bırakmak zorunda kalacak. Tabi bu gibi durumlarda göz önüne alındığında, yamukluklar su yüzüne çıkıyor. Çünkü her su pisliği bir yere kadar saklar, er yada geç o pislik suyun yüzeyine vurur.
       Önümüzdeki yerel seçimler özellikle belediye başkanlığı ve İl Genel Meclis Üyeliği için Çıldır'da kıran kırana geçeceğe benziyor. Rekabetin çok oluşu ilçenin geleceği ve ilçe halkının refahı için son derece önemli bir durumdur. Yerel seçimlere kadar olan süreci hep birlikte gözlemleyip ve değerlendireceğiz. Yerel seçimlerde tüm adaylara ve aday adaylarına başarılar dilerken, hak edenin kazanmasını temenni ediyorum. Zira Çıldır'ın artık buna çok ihtiyacı var.