Sazlısu Köyü Halkı Çözüm Bekliyor

Sazlısu Köyü Halkı Çözüm Bekliyor

Köylüler,Güneş Enerji Santrali yapımı istemiyoruz.

         Çıldır İlçesi Sazlısu köyünde yaşayan vatandaşlar, Ardahan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Köy muhtarlığına gönderilen Güneş Enerji Santrali yapımı bilgilendirme duyurusunu kesinlikle kabul etmediklerini söylediler.

            Sazlısu köy muhtar heyeti ve köy halkı ile yapmış olduğu toplantıda, 'bu karar köyümüzde hayvancılığın bitirilmesini amaçlamaktadır diyerek toplantıyı ve kararı da istemiyoruz dediler..

           142,5 dönüm alana yapılması planlanan güneş enerjisi santralinin ve ÇED raporu da alındığı yönündeki kararının iptal edilmesi için ilçe Kaymakamı M.Enes İPEK'le de görüşen köylüler bu projenin tarım ve hayvancılığı bitireceğini yönünde ki endişe ve düşünceleri aktararak yardım ve destek taleplerini ilettiler.

         Kaymakam İPEK'in makamında kabul ettiği bir gurup köylü ile yapmış olduğu istişare sonucunda olayı detayları araştırıp köy halkı ve bölge hayvancılığı için doğru kararın alınması yönünde gerekli birimlerle görüşeceğini beyan ederek Sazlısu halkını sukünete davet etti.