ŞARTLAR EŞİTLENMEYE Mİ ÇALIŞILIYOR?

ŞARTLAR EŞİTLENMEYE Mİ ÇALIŞILIYOR?

İlçe Adliyesinin geri gelebilmesi için Aktaş sınır kapısının açılması gerekliymiş

                İlçe Adliyesinin geri gelebilmesi için Aktaş sınır kapısının açılması gerekliymiş diyor Ak Pati milletvekili sayın Atalay. Bu kadar basiretsiz bu kadar aciz bir açıklama olabilir mi? Gümrük Bakanlığı ile TOBB arasında yapılan anlaşmadan sonra Aktaş sınır kapısının açılması zaten kesinleşmemiş miydi. Bu kapatılma kararı alınırken bu ayrıntı neden gözden kaçtı yada kaçırıldı anlamak mümkün değil.

       Olumlu düşünelim ve varsayalım ki bu ayrıntı gözlerden kaçtı. Siz bu ilin vekili olarak neden çıkıp o zaman tepki göstermediniz. Hükümetçe bu karar alınırken ve sizde o hükümetin bir vekili olarak neden temsilcisi olduğunuz halkın yanında yer alıp, ‘’kusura bakmayın ama bu karar yanlıştır. O ilçe tarihi bir yere ve kültüre sahip, Türklerin Anadoluya giriş kapısı olmakla birlikte, şuan eğitim veren Yüksekokulu, hala inşaatı devam eden tren yolu ve baraj projeleri, gerekli tüm görüşmelerin tamamlanarak imzaların atılmasıyla birlikte açılmayı bekleyen sınır kapısı ve turizme elverişli iki tane gölü olan bir ilçedir’’ demediniz. Sizin diyemeyip benim saydığım faktörler göz önüne alındığında zaten bu adliyenin kapatılma kararı durdurulurdu.

       Çıldır adliyesi beceriksiz siyasiler yüzünden kapatılırken, Posof adliyesinin kapatılma kararının durdurulması çok yerinde bir karardı. Ancak Posof adliyesinin kapıtılma karının durdurulmasında sayılan gerekçeler Çıldır için neden geçerli değil ben asıl onu anlamıyorum. Posof Adliyesinin kapatılmamasının, ilçenin Ardahan’a olan uzaklığının yanı sıra, Ilgar dağının kışın sorun olması ve Türkgözü sınır kapısının faal olması durdurulmanın gerekçeleri olarak sıralanıyor. Eyvallah sevinmedim dersem yalan söylerim. Oradakilerde bizim insanımız, hizmetin ayaklarına gitmesini sınır bekçiliği vasıflarıyla sonuna kadar hakediyorlar. Fakat aynı şartlara sahip olmamıza rağmen ve hatta ilçe olarak artılarımız olmasına rağmen Posof adliyesinin kapatılma kararının durdurulup Çıldır adliyesinin Ardahan’a taşınması son derece manidardır. Ardahan’daki siyasi kesim Posof için uğraştığı kadar Çıldır için gerçekten uğraşmış mıdır. Posof’un uzaklığından bahsediliyor, Kurtkale bölgesinde yaklaşık 4000 kişi yaşıyor ve Kurtkale bölgesinin Ardahan’a uzaklığı 100 km. Üstelik sosyal yardımlaşmada bulunan yaklaşık 250 fakirlik dosyasından 150 tanesi o bölgeye ait. Bunlar düşünüldüğü taktirde hem ile olan uzaklığı hemde fakir bir bölge olması yaşanacak mağduriyetin ne derece büyük olacağının göstergesidir.

      Çıldır için çaba sarf edilip edilmediği konusunda neden bu kadar tedirgin ve şüpheci yaklaştığımı soracaktır herkes. Geçtiğimiz hafta Ardahan İmam hatipliler derneğinin yemeğine davetli olarak katılmıştık. Orada Ak Parti İl Başkanı Yunus Baydar ile Ak Partili İl Genel Meclis Başkanı Bedrettin Çakıcı’nın gazetemiz yazarı ve İHA muhabiri Rıfat Vural ile yaptıkları diyaloglar kafama takıldı. İl başkanı Yunus Baydar’ın ‘’ Çıldır’da ne var ne yok Rıfat bey‘’sorusuna, Rıfat Vural’ın ‘’ Adliyemiz yok başkanım daha ne olsun’’ demesi üzerine Yunus Baydar’ın sizinde Yüksekokulunuz var demesi oldukça garibime gitti. Aynı şekilde İl Genel Meclis Başkanı da ’’kendinizi neden Posof’la mukayese ediyorsunuz, ilçeleri karşı karşıya getirmek doğru değil’’ derken sanki bir şeylerin gizlenmeye çalışıldığı benim aklıma takıldı. Her ikisi de Posof’lu olan Ak Parti İl Başkanı ve İl Genel Meclis Başkanının aynı şekilde tutum sergilemeleri kafamı karıştırdı. Benimde aklıma ‘’kardeşim sizin Yüksekokulunuz var onlarında adliyesi olsun’’ gibi bir söylemden başka bişey gelmiyor bu saatten sonra. Posof’lu olan Ak Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar  ve İl Genel Meclis Başkanı Bedrettin Çakıcı kendilerince şartlarımı eşitlemeye çalışıyorlar. Eğer varsa bu izahatın başka bir açıklaması onu da her iki başkan çıkar açıklar artık. Çıldır halkıda kafasındaki soruların cevabını bulmuş olur bu sayede.