ŞAMPİYON ÇILDIR´A GELİYOR

ŞAMPİYON ÇILDIR´A GELİYOR

Dünya ve Avrupa şampiyonu....

    Dünya ve Avrupa şampiyonu, Rio Olimpiyatları üçüncüsü Milli güreşçi Cenk İldem Çıldır´a geliyor.
   Şampiyon güreşçi Cenk İldem 23 kasım 2016 çarşamba günü saat 13:00´da Ardahan Üniversitesi Çıldır Meslek Yüksekokulu konferans salonunda Çıldırlı eski milli güreşçi Zeki Bayraktar´ın çalıştırdığı genç güreşçiler ve öğrencilerle buluşacak.

Cenk İldem Kimdir
    Cenk İldem 5 Ocak 1986 Şişli, İstanbul doğumludur. Grekoromen stil 98 kg kategorisinde mücadele eden Türk güreşçi, hali hazırda İstanbul Büyükşehir Belediyespor kulübünde güreşmektedir. Antrenörlüğünü babası Hüseyin İldem yapmaktadır.
Azerbaycan´ın başkenti Bakü´de düzenlenen 2010 Avrupa Güreş Şampiyonası´nda bronz madalya kazanmış,[1] bu başarısını 2013 yılında düzenlenmiş Avrupa Güreş Şampiyonası´nda kazandığı bronz madalyayla da devam ettirmiştir.[3] 2014 Avrupa Güreş Şampiyonası´nda gümüş madalya kazandı.
    Dünya Şampiyonaları kariyerine bakıldığında ilk katıldığı Dünya Şampiyonası 2011 yılında İstanbul´da düzenlenen şampiyonasıdır. İstanbul´da çıktığı müsabakalarda sırasıyla Güney Koreli, Macar, Rumen ve Ermeni sporcuları 2-1´lik skorla geçerek yarı-finale çıktı. Fakat bu turda İsveç´ten Jimmy Lidberg ile karşılaşan İldem, rakibini ilk sette yenmesine rağmen diğer iki sette yenilince müsabakadan 2-1 yenik ayrıldı. Yarı-finalde elendiği için çıktığı repesaj turunun son maçında Belarus´tan Tsimafei Dzeinichenka´yı 2-0 yenerek bronz madalya aldı.
2013 Dünya Şampiyonası´na son 32 turundan katılarak avantajlı bir şekilde başlayan Cenk, bu turda Amerikalı Caylor Williams´ı 3-0 ile geçti. Sonraki turda İsrailli Robert Avanesyan ile karşılaştı ve maçı 4-0 kazandı. Çeyrek finalde ise Macar Balasz Kiss´e 3-0 mağlup oldu. Macar rakibi finale çıkamayınca repesaj turuna kalamadı ve turnuvayı 10. bitirdi.
    2012 Yaz Olimpiyatları´na katılan İldem, ilk turda, mücadeleler sonunda Olimpiyat şampiyonu olan, İranlı Ghasem Rezaei ile karşılaştı. İlk seti 2-0 almasına karşın, iki ve üçüncü setleri kaybetti ve finale kalamadı. Fakat İranlı sporcunun finale çıkmasıyla repesaj turuna çıktı. İlk repesaj turunda Ermeni Artur Aleksanyan´a setlerde 2-0 kaybederek Olimpiyatları 11. sırada tamamladı. 2016 Yaz Olimpiyatları´nda bronz madalya kazandı.