SAMAN FİYATLARINI KİM DURDURACAK

SAMAN FİYATLARINI KİM DURDURACAK

Geçim kaynağı hayvancılık olan...

         Geçim kaynağı hayvancılık olan Çıldır'da hasat dönemi henüz başlamamasına rağmen farklı illerden ilçeye saman gelmeye başladı. Samanın faiş fiyatlarla satışa çıkması çiftçiyi şimdiden tedirgin etti.

       İlçemizde yaşanan kuraklık ve çiğ nedeniyle arazilerin ve tarım alanlarının zarar görmesinden dolayı il dışından başka illerden ilçemize ve bölgeye getirilen samanın günlük borsa ve dolar kuru gibi yükselmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. 

        15 gün önceki saman fiyatları ile bugun ki  fiyatlar arasında kiloda 60 kuruşluk gibi bir artış oldu. Günlük artış yapılarak 85 kuruşu bulan saman fiyatı konusunda Ziraat odası ve ilgili kurumlar bir calışma yapması gerekmektedir.  Her geçen gün artan saman fiyatları ile ilgili olarak herhangi bir kurumun çiftçi menfaatine karşı bir çalışma yapmaması çiftçileri iyice zor durumda bırakacağa benziyor.

    Artan fiyatlara karşı tepsikisini dile getiren çiftçiler " Bizim tek geçim kaynağımız hayvancılık, ekili alanlarımız tarımsal olarak değil hayvanlarımızın kışlık yem ihtiyacını karşılamak için ekiyoruz. Geçen yıl yaşanan kuraklığın izlerini henüz atamadan bu yılda tekrar kurak olması ve çiğ atması ekili alanlarımıza önemli ölçüde zarar vermiştir. Henüz hasata başlamadan saman fiyatlarının yüksek olması ve her geçen gün yükselmesi ekonomik ve sosyal anlamda bizleri etkileyecektir. Kayıtlı olduğumu ziraat odası diğer meslek kuruluşları ve devlet yetkilileri bu duruma şimdiden bir çözüm üretmelidirler. Bu şartlarda ilçemizde çiftçilik yapacak kimse kalmayacak, göç üstüne göç veren bir il ve ilçe haline geleceğiz" dedi.