SALDIK ÇAYIRA

SALDIK ÇAYIRA

Sinan Karaçay'ın yeni yazısı....

Toplum yerel seçimler ve bu seçimlerde aday olanlar veya olamayanlar ile meşgulken milletin üzerine adeta sağnak şeklinde zamlar yağıyor.

Market raflarında fiyatı üst,üste üç gün aynı kalan ürün neredeyse yok.

Amerikan Doları 31 TL’ye doğru koşuyor,

EURO 34 TL’ye ramak kaldı.

Motorinin bu pazartesi 45 TL’ye çıkacağı bilgisi ortalıkta dolaşıyor.

Faizler ortada NAS varken %50’lere dayandı. Ya NAS olmasaydı ne olurdu acaba?

Kiralar 20.000 TL’den başlıyor,

Ekmek şimdilik 10 TL ama 12-13 TL olacağı konuşuluyor.

Sabah işe giderken bir tane simit alayım deseniz 15 TL ödüyorsunuz.

Yenilebilecek Zeytinin bile kilosu 220 TL’den başlıyor.

Et veya kıymayı yazmaya bile gerek yok.

Bundan önce burun kıvırdığımız tavuğu bile alan ailelere zengin aile gözü ile bakılıyor.

Halka doğru ve düzgün hizmet etme gayesi ile işinin ehli olan liyakatli insanlar ile oluşturulmuş kadrolar ile pozitif bilimden faydalanarak yapılan ve merkezine insanı koyan, yapılan hatalardan ders alınıp gerekirse yeni politikalar üreten reel siyaset anlayışı yerine sorgusuz sualsiz biat eden, yaratılan imkanlardan paylarını almak için sessiz kalan hatta bizzat bu talan düzeninin değirmenine su taşıyan liyakatsiz ama sadakatli kadrolar ile yapılan yanlışları,haksızlık ve yolsuzlukları sümen altı etmek adına milletin dikkatini bu olumsuzluklardan uzaklaştırmak için adeta bir araç olarak kullanılan Vatan,Bayrak,Din ve İman ile yapılan siyasetin bizi getirdiği içler acısı bir noktadayız.

Ülkemiz her günü bir önceki gününü aradığımız bir krizi yaşamakta ama toplum daha da vahim tablolara gebe olan bu günleri gündelik siyasetin çıkar çarklarının çıkardığı sesler ile bilerek ve isteyerek meşgul edilmektedir.

Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı ekonomik buhranına doğru hızla ilerlerken sorunlara çözüm bulmak yerine yaşanaları şükür ile karşılamayı bize öğütleyen bir siyasi anlayışın bize çizdiği güzergahta karanlığa doğru ilerliyoruz.

Bugün seçim nedeniyle olabildiğince ertelenen krizin engellenmiş hali bile bizi bu kadar etkiliyor ise varın 31 Mart sonrasında dört yıl seçimin olmadığı bir zaman zarfında neler yaşayacağımızı sizler tahayyül edin.

Kimler hangi belediyeleri kazanacak seçim sonrasında göreceğiz ama esas olan millet olarak bu krizde neleri kaybedip nelerden mahrum kalacak asıl toplum olarak bu sonuçlar ile yüzleşeceğimiz bir sürece doğru gidiyoruz.

Saldık çayıra Ekonomik kriz dayandı kapıya…..