SAĞLIKLI BEBEKLER İÇİN GEBE OKULU

SAĞLIKLI BEBEKLER İÇİN GEBE OKULU

Ardahan Devlet Hastanesinde...

    Ardahan Devlet Hastanesinde dört yıldır önce hizmete açılan ?gebe okulu? son dönemlerde yoğun ilgi görüyor. Hastane yönetiminden yapılan açıklamada, gebe okuluna günde 15 ila 20 arasında gebenin katıldığı, bu hizmetin ücretsiz yapıldığı bildirildi.

    ?Sağlıklı gebe, sağlıklı bebek? anlayışından yola çıkılarak ülke çapında birçok hastane hizmete açılan gebe okulu, yaklaşık olarak dört yıl önce Ardahan Devlet Hastanesinde de hizmet vermeye başladı. Her yıl daha fazla ilgi toplayan ve günde 15 ila 20 arasında anne adayının hizmet aldığı okulda, sorumlu ebe Göksel Sancar tarafından, gebeliğin başlangıcından doğum sonrasına kadar her aşamada aktif bilgi aktarımı ve hizmet sunuluyor.

Gebe Okuluna ilişkin Devlet Hastanesinden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

    ?Sağlıklı gebe, sağlıklı bebek´ anlayışından yola çıkılarak ülke çapında bir çok hastane de hizmet vermeye başlayan gebe okulu hastanemiz bünyesinde yaklaşık dört yıldır hizmet vermektedir. Gebe okulunun sorumlu çalışanı ebe Göksel Sancar hanımefendinin yoğun ve özverili uğraşları sonucu gebe okulu eğitimlerine günde 15-20 arası gebe hastamız katılmaktadır. Gebe okulu eğitimleri tamamen ücretsiz olup, gebeliğin başlangıcından doğum sonrasına kadar her aşamada aktif bilgi aktarımı ve hizmet sunmaktadır. Gebelik gibi biyopsikososyal olarak zorlu bir süreci özellikle daha önce tecrübe etmemiş değerli annelerimizin gebelik sürecinde yaşayacakları sorunlarla baş etmesi, vücudunda meydana gelecek değişikliklere hazırlanması, bebeğin ve kendi sağlık durumunun doktoru ve bebeği kadar kendisinin de takip etmeyi öğrenmesi, bebeğin bakımı, beslenmesine varasıya dek tüm annelik tecrübesinin gebelerimize/anne adaylarımıza aktarıldığı bir okuldur. Hastanemiz bünyesinde hizmet veren kadın hastalıkları ve doğum Uzmanlarımız Op.Dr. Pelin Höbek, Op.Dr.Mehmet Arıca ve Op.Dr.Saadettin  Oğuzhan Tutar´ın yönlendirmeleri ve denetimleri  ile halk sağlığının en temel başlangıcı olan anne ve bebek sağlığı , bebek bakımına yönelik becerilerin kazandırılması, anne ve babaların ebeveyn sürecine psikolojik olarak hazırlanmaları başta olmak üzere, olası tüm riskli durumlar hakkında bilgilendirilmesi dahil gebelik hakkındaki hemen tüm sorular cevaplanmakta ve halkımız bilgilendirilmektedir. Sağlıklı bir toplumun temeli olan sağlıklı gebelik süreci ve sağlıklı bebekler için anne-baba olmaya hazırlanan tüm ebeveynlerimizi okulumuz eğitimlerinden istifade etmeye davet ediyor, tüm halkımıza sağlıklı günler diliyoruz.?