SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE ENGELLİ ERİŞİM DENETİMİ

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE ENGELLİ ERİŞİM DENETİMİ

Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki “Erişebilirlik Komisyonu” Sağlık Müdürlüğü binalarında engelli vatandaşların hizmetlere erişimini araştırdı.

      2015 yılında yürürlüğe giren “Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği” ile Ardahan’da kamu hizmeti veren kurum ve kuruluşlar denetlenmeye başlandı.

     Ardahan Valiliği Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonumu, engelli bireylerin kamu hizmetlerine erişilebilirliğini ve ulaşılabilirliğini arttırmak amacıyla Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki kamu binalarını denetlendi.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından oluşturulan ulusal erişilebilirlik izleme sistemi kapsamında Ardahan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü erişebilirlik komisyonu resmi binalar ile ibadet yerleri, özel eğitim, özel sağlık tesisleri başta olmak üzere kütüphane, konferans salonu gibi kültürel binalar ile tüzel kişilere ait otel, özel yurt, iş hanı, büro, pasaj, çarşı, alışveriş merkezi gibi ticari yapılarda denetim yaparak engelli vatandaşların hizmetlerden eksiksiz yararlanması için denetimlerine başladı.