SAĞLIK LİSESİ ALMANYA YOLCUSU

SAĞLIK LİSESİ ALMANYA YOLCUSU

Avrupa Birliği Eğitim...

     Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ( Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından desteklenen, Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği kapsamında 2016 teklif çağrısı döneminde 2296 proje teklifinden desteklenmeye değer görülen 324 projeden biri de, son yıllarda yaptıkları başarılı çalışmalarla adını sık sık duyuran ve ilimizin birden fazla uluslar arası proje yürüten tek okulu unvanına sahip, Şehit Uz. Çvş. İbrahim Erdoğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ait.

     Bu yıl Ardahan ve Kars illerinin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından tek desteklen projesi olan ? Evde Bakım ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Avrupa Stajı? adlı proje kapsamında, 14 Mayıs 2017 ? 03 Haziran 2017 tarihleri arasında ilgili okulun toplam 18 hemşirelik alanı öğrencisi ve 2 öğretmeni 3 hafta süreyle yaşlı bakım ve evde bakım hizmetleri alanında Almanya´da 3 farklı yaşlı bakım merkezinde hemşirelik stajı yapacaklar. Ayrıca hafta sonları kültürel gezi kapsamında Almanya´nın yanında, Paris ? Brüksel - Amsterdam gibi yakın merkezlerin öğrencilerce görülmesi sağlanacak.
 
    Okul Müdürü Metin ÇOBAN tarafından hazırlanan ve koordinatörlüğü yürütülen proje kapsamında, özellikle yaşlı nüfusun yoğun olduğu Avrupa´da yaşlı bakım ve evde bakım hizmetlerindeki modern yaklaşımların ve bu konudaki devlet politikalarının öğrenilmesi, hemşirelik bakım elemanı mesleğindeki yeni uygulamaların ülkemize transferi , katılımcıların 3 hafta süreli Avrupa staj tecrübesi sayesinde, öz güvenlerinin ve girişimciliklerin böylelikle de istihdam olanaklarının artması hedeflenmektedir.