SAGD BAŞKANI DEMOKRATİKLEŞME PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ

SAGD BAŞKANI DEMOKRATİKLEŞME PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği Başkanı Deniz Başlı,

         Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği Başkanı Deniz Başlı, demokratikleşme paketinin Kurban Bayramı'nda etkisini daha da iyi gösterdiğini söyledi.
      Dernek binasında gazetecilerin bayramını kutlayan Başlı, burada yaptığı konuşmada, bayramın demokratikleşme sürecine denk gelmesinin önemli katkısı olduğunu belirterek, milletin hemen hemen her kesiminin sürece olumlu baktığını ifade eti.
    Herkesin artık sürece katkı sunmak istediğini vurgulayan Başlı, "Herkes barış istiyor, gözyaşı, kan istemiyor. Çünkü bunların yaşanmaması gereken bir sürece girildiğini biliyor. Bunun çok da iyi farkında" dedi.
    Ülkeyi gemiye benzeten Başlı, "Millet içinde bulunduğu gemiye sahip çıkmak, korumak istiyor. Eğer gemi su alırsa herkesin, gemideki kaptanın bile zarar göreceğini biliyor. Bu nedenle su alınan noktada ortak hareket etmek istiyor. Geminin su almasını engellemek istiyor" diye konuştu.
       Kurban Bayrımı'nın Ardahan'da olumlu bir havada geçtiğini anlatan Başlı, şunları kaydetti: "Böyle bir günde birbirimizle ne kadar kardeş olduğumuzu fark ettik. Biz asırlardır bu geleneği yaşatmışız zaten. Bunu bozmamız mümkün mü? Kısacası millet şunu istiyor, her günümüz bayram olacaksa neden biz buna katkı sunmayalım? Neden birbirimizi kabullenmeyelim? Dedelerimiz cephede savaşmışken biz bugün neden farklı yollara başvuruyoruz ki? Neden başkalarının değirmenine su taşıyoruz? Şükürler olsun ben bunu özellikle bayramda çok derinden hissettim."