REKTÖR SON NOKTAYI KOYDU..

REKTÖR SON NOKTAYI KOYDU..

Çıldır Meslek Yüksekokulu için yer sorunu çözüldü.

 

     Haftalardır Çıldır Meslek yüksekokuluna yapılacak olan yurt için seçilen yer hakkında konuşulup yorumlar yapılıyordu. İlk olarak gösterilen yer dağbaşı için tepkiler olmaya başlamıştı. Çıldır Belediye Başkanlığı binasının yapımında yer seçimi konusunda yapılan hatadan sonra böyle bir hatanın daha yaşanması ilçenin önünü kesecek bir girişim olacaktı ki müdahaleler sonucu o yer olmadı. Çıldır Belediye Başkanlığı binasının yapıldığı yerin üniversiteye devredilmesiyle hata unutulurken acaba dağa yurt yapılsaydı bu nasıl telafi edilecekti bilmiyorum. Neyse ki bizlerinde yer konusundaki rahatsızlığı gündeme getirmemizden ve alternatif yerler sunmamızdan sonra Rektör Korkmaz son noktayı koydu. 

      Daha önceki yazımda belirttiğim alternatif yerlerden bir olan ve şimdiki üniversite öğrencilerinin kaldığı yurt ile İlçe Jandarma binası arasında ki boş arazide yapılması kararına varıldı. ARÜ Rektörü Prof.Dr.Ramazan Korkmaz ile birlikte İlçe Kaymakamımız Cevat Çelik bey, Belediye Başkanı Nurettin Aygün, Dernek Başkanı Yusuf Yılmaz,  ÇMYO Müdürü Hürriyet Çimen  ve İlçe Malmüdürü Yüksek Enoğlu ile birlikte yurt yapılması düşünülen arsaya gittik. Rektör Korkmaz yerin çok uygun olduğunu ifade ederken ilçe içinde olmasına da sevindiğini beyan etti. Yer ziyaretlerinde Çıldır Meslek Yüksekokulunun kampüs yeri ve yurt için hazırlamış olduğu alternatif yerlerden dolayı ilçe kaymakamı Cevat Çelik’in konuya hâkimiyetide ortadaydı.

     Yurt konusunda kesin kararın Rektörümüz tarafından verilmesinden dolayı belli bir kesim rahatsız olsa da doğru karar alınmıştı sonuçta. Buradan ayrıldıktan sonra Çıldır Meslek Yükseokulu kampüsü için Kaymakamımız Cevat bey tarafından belirlenen yerleri gezmeye geçtik. 3 tane alternatif yer belirlenmişti ki gezi sonrasında Rektörümüz Ramazan bey 1, 2 , 3 öncelikle olmak üzere kararını bildirerek o yönde çalışma yapılmasını istedi. İlçe Kaymakamımız Cevat Çelik’in en kısa zamanda gerekli yerlerle ilgili çalışmayı yaparak sorunu çözeceğini beyan etmesinin ardından ise müjdeyi Rektörümüz verdi. Bu yıl yer işini hallederseniz seneye Çıldır Meslek Yüksek Okulunun temelini atarak binayı tamamlayacağız dedi.

     Anlaşılan o ki her yerde çalışma ve inşaat alanı olan Çıldır ilçemizde Ardahan Üniversitesi de Çıldır Meslek Yüksekokulu için gerekli yatırımı yapacaklarının sinyalini verdi.

     Tabii yer konusunda rahatsız olan bir kesimde vardı ki ağızlarını bıçak bile açmadı. Dağda yapılması için diller döküp projeler anlatıp köprüler kuranlar o an sanki orada yoktular.

    Şunu hiç kimse unutmasınki bizler ilçede yapılacak olan her türlü yatırımın arkasında olduğumuz gibi yanlışlarında her zaman karşısında olacağız.

                                                                                                                   A.RIFAT VURAL