REKTÖR KORKMAZ, SAĞLAM TEMELLER ATTIK

REKTÖR KORKMAZ, SAĞLAM TEMELLER ATTIK

Ardahan´ın en önemli sorunun eğitim...

    Ardahan´ın en önemli sorunun eğitim sorunu olduğuna değinen Prof. Dr. Korkmaz, Ancak Ardahan Üniversitesi ile bu sorunu aştıklarını, Ardahan Üniversitesi her gün biraz daha büyüyerek gelecekte hedeflediği 10-15 bin öğrenci kapasitesine çıkacağını vurguladı.
Ardahan Üniversitesi´nin tüm Ardahanlılara ait olduğunu aktaran Rektör Korkmaz, ?Bu üniversiteye ve yerleşkeye sahip çıkın, siz sahip çıkarsanız Ardahan gelişir ve bu gurur hepimizin olur. Çünkü Ardahan Üniversitesinin yakaladığı pozitif imaj çok önemli bir değer olarak tarih boyunca yerini koruyacaktır. Temeller sağlam atıldı, enerjimi buraya harcadım, mutluyum yarınlar adına da daha da mutlu olacağım. En azında gözüm arkada kalmayacaktır? dedi.
    Ardahan Üniversitesi Kampus´unun Doğu Anadolu Bölgesinde en iyi yerleşke olduğunu da açıklayan Korkmaz, Siyasi Bilim ve Kamu Yönetimi için bir çok Vali yardımcısının Ardahan Üniversitesinde mastır yaptığını söyledi.
    Türk yükseköğretiminin ?uluslararasılaşma vizyonunu? en iyi şekilde temsil etmeyi sürdüren Ardahan Üniversitesi´nin Kalkınma Bakanlığı tarafından dikkate alındığını da kaydeden Rektör Prof. Dr. Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Ardahan Üniversitesi gelişimini, kurumsal çalışmasını ve hiçbir siyasi ayrım yapmadan evrensel bir çizgide yürüyor. Ardahan ve Üniversitemiz küçük olabilir ama, en büyük üniversitelerle bilgi paylaşımı yapması üniversite olarak geldiğimiz noktayı göstermektedir. Yine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu´nun da Ardahan Üniversitesinin yapılışını ve projedeki başarısı hakkında bizlere ortaya konulan eserin önemini her zaman anlatmaktadır. Ardahan Üniversitesi´nin kurulma aşamasında çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Kampusun yanlış yere yapılmaması adına devleti yöneten bazı beceriksizlerle savaştım. Bana bu konuda bazıları bazı çirkin tekliflerde bulundu ancak ben hepsini elimin tersiyle ve nefretle ittim. Şimdi geldiğimiz noktada ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkıyor. Ardahan´da bir terslik yaşanacaktır, tüm şehirler batıya doğru gelişirken, Ardahan tam tersine Doğuya doğru ilerleyecektir. Bunun en önemli ayağı Ardahan Üniversitesi ile Kafkaslara açılan Aktaş Sınır Kapısı´ndan kaynaklanacağı öngörüyorum.?
   Ardahan´da geçmişte yapılan hataların yeniden tekrarlanmaması adına sorgulayıcı bir toplum olmamız gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan´ın kayıp yıllarına üzüldüğünü, kent merkezinde inşaat mezarlarının bir an önce ortadan kaldırılmasının şehre ayrı bir güzellik katacağını söyledi.Basında kendisi hakkında Sedat Peker´le aynı karede yer almasına da açıklık getiren Rektör Korkmaz, bu olayın bilinçli olarak basında malzeme edilmesine üzüldüğünü söyledi.
    İstanbul´da yapılan Dünya Karapapak Türkleri 1. Kurultayı´na katılan ve finansörü olduğu ileri sürülen Sedat Peker´i tanımadığını ve aynı karede yer almasının rahatsızlığını yaşadığını açıklayan Korkmaz, ?Karapapak Türkleri 1. Kurultayı´na davet edildim, biz salonda yerimizi alırken daha sonra Sedat Peker´in geldiğini fark ettik. Burada yapılan organizeden haberim yoktu. Kaldı ki bu kurultaya birçok Devlet adamı da katılım sağladı? ifadesini kullandı.
Kafkasya Üniversiteler Birliği´ne yeni katılımların da sürdüğüne dikkat çeken Korkmaz, sözlerini şöyle tamamladı:  ?Dünya´da ilk defa Başkanlığı ve Sekretaryası Ardahan Üniversitesi öncülüğünde yürütülen Kafkasya Üniversiteler Birliği´nin (KÜNİB) insanlık tarihi ve geleceği açısından çok önemli adımlarından birini teşkil eden ?1. Uluslararası Tehlike Altındaki Diller Konferansı gerçekleştirildi. Yaşayan Tehlike Altındaki Diller için Ardahan´da bir meşale yakıldı. Dünyada 7000 civarında lehçe ve şivenin yüzde 80´inin kaybolma tehdidi altındadır. Kürtçe´nin de bazı lehçelerinin unutulmaya yüz tuttuğunu, özellikle Kafkaslarda yoğun olarak tükenmekte olan diller arasında yer almaktadır. Bu nedenle Kafkasya´da yaşayıp da bu duruma kayıtsız kalmak mümkün değildir. KÜNİB´in çeşitli kurum, kuruluş ve üyeleriyle Ardahan´da organize ettiği konferansın insanlığın geleceğini yakından ilgilendiriyor. Çünkü dillere karşı duyulan saygı, varlığa karşı duyulan saygıdır. Dil varlığın evidir. Hayatın hakikatini taşıyan tek unsurdur. Tanrı insana dille ulaşır.?

 Özkan Karakaya / Ardahan Haber Merkezi