REKTÖR ADAYI, DAHA ÖNCEDEN UYARMIŞ !!!

REKTÖR ADAYI, DAHA ÖNCEDEN UYARMIŞ !!!

Ardahan Üniversitesi...

      Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektör adayları, 26 Temmuz´da yapılması planlanan seçim ler için Ardahanda çalışmalarını sürdürürken geçtiğimiz Cuma günü hiç kimsenin beklemediği bir Darbe girişim olayı yaşandı.


     Bu yaşanan FTÖ cunta olayından sonra 26 Temmuz da seçim yapılacakmı bilinmez ama bu gün yapmış olduğumuz kulislerde özellikle bir isimin öne çıktığını gördük.  

   Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan Prof. Dr. Alimurat Aktemur un Erzurumda görevli bulunduğu Üniversite de İlk Parelel Yapı ve PKK ile Mücadele eden isim olarak tanındığı yine Akademik Başarılarıda gözle görünür olduğundan Ardahan Üniversitesindeki Adaylardan daha şanslı olduğu gözden kaçmamaktadır.

     26 Temmuz 2016 Tarihinde Seçim Yapılır ise Prof. Dr. Alimurat Aktemur un şansı oldukca yüksek olduğu gerek Ardahan Üniversitesi Öğretim Görevlilerinin kulisleri gerekse de Seçilmesi halinde Yök ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde şansının yüksek olacağı bilgileri Üniversite kulislerinde konuşulmakta Ardahan Kamuoyunda da yatsımayacak kadar desteği olduğu açık ve ortada 

     Prof. Dr. Alimurat Aktemur Atatürk Üniversitesinde 2010 yılında kaleme aldığı bir yazısında PKK ve Parele Yapıyla Mücadele edilmesini daha o günlerde ortaya koyarak Cumhurbaşkanı Erdoğan a Bu konuda gerekli bilgileri vermiş bir kişiliği sahip olduğundan yapılacak olan seçimlerde Ardahan Üniversitesi Rektör adayı olarak seçileceğine kesin gözüyle bakılmaktadır.

    Çıldır doğumlu Prof.Dr. Alimurat Aktemur, Atatürk Üniversitesi Öğretim üyesi olarak görev yapmakta. Akademik eğitimindeki birinciliklerinin yanında, akademik hayatındaki bilimsel başarıları ve ödülleriyle de ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan bir bilim adamı.
 
  Prof.Dr. Alimurat Aktemur´un Sanat Tarihi,Kültür Tarihi ve Mimarlık Tarihi üzerine yayımlanmış 200´den fazla kitap, makale ve tebliğden oluşan bilimsel eseri bulunmaktadır. Bu yayınların önemli bir kısmını da Ardahan ve çevresinin Sanat Tarihi ve Kültür Tarihi oluşturmaktadır.
 
   Akademik hayatı boyunca, Bölüm Başkanlığı,  Anabilim Dalı Başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği görevleri yapan ve bu görevlerini sürdüren, çok sayıda uluslar arası bilimsel derginin hakem kurulu üyeliğini yapan Sanat Tarihi Profesörü, Prof.Dr. Alimurat Aktemur´un 200´ün üzerinde zengin yayın listesinden seçtiğimiz bazı kitapları şunlardır:
 
-Batı Etkisinin Türk Mimarisine Yansıyış Süreci ve İstanbul-Karaköy´deki Avrupa Tarzı Sivil Mimari, Erzurum 2009.
 - Ardahan Çevresindeki Soyut İnsan Heykeli Formlu    Mezar Taşları, Erzurum 2012
-Tarihi Zile Konakları ve Evleri,Erzurum 2013.
- Bakü´deki Avrupa Tarzı Sivil Mimarlık Örneklerinde Cephe Düzeni, Erzurum 2016.
-Kültür Varlıkları İle İspir, Erzurum 2004.
-Sarıkamış ve Çevresindeki Tarihi Kalıntılar, Erzurum 1999.
- Tarihi Kalıntıları İle Çıldır,      Ankara 2001.
-Tarihi ve Kültürel Yönleri İle Oltu, Ankara 2002.
-Tarihi Yaşatan İl Tokat, Ankara 2006.
-Kaleler ve Kuleler Kenti Ardahan, Ankara 2000.
-  Anadolu Kültür Mirasında Şebinkarahisar, İstanbul 2005.
- Kültür Varlıkları İle Kemah, Ankara 2009.
 
NEDEN ADAY OLDUM
 
     Ülkemizin doğudan yükselen ışığı Ardahan Üniversitesi´ni yeni ufuklara taşıma hedefi ile, üniversitemize ve Ardahanımıza hizmet etmek için, Ardahan Üniversitesi Rektörü olmaya adayım. Adaletli, objektif, şeffaf, liyakata dayalı, bütünleştirici, yenilikçi ve dinamik bir yönetim anlayışı ile bu yola çıktım.
 
TEMEL YÖNETİM İLKELERİMİZ
 
      Özlük hakları üzerinde herhangi bir tasarruf yapmadan, ötekileştirmeden, liyakata dayalı bir anlayışla, başta öğretim üyeleri ve elemanları olmak üzere tüm üniversite çalışanları için adaletli bir yönetim anlayışı,
      Yönetmelikler dışına çıkmayan, nitelikli, paylaşımcı, şeffaf ve objektif bir yönetim anlayışı,
Kişisel hesaplardan uzak, bilimin ve bilim adamının ön planda olduğu, herkesi kucaklayan, bütünleştirici bir yönetim anlayışı,
      Sorumlu bir yönetim anlayışı ile, periyodik olarak ve aksatmadan birim ziyaretleri yapıp, öğretim üyelerinin görüş ve önerilerine önem veren bir yönetim anlayışı,
Bilgi üreten ve bu bilgiyi ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürebilme yeteneğine sahip kuşaklar yetiştirilmesine olanak sağlayan güçlü bir yönetim anlayışı,
     İnsana saygılı, manevi değerlerine bağlı, yenilikçi, modern, atılımcı, bilimin ön planda tutulduğu bir üniversite için tüm enerjisi ile çalışan dinamik bir yönetim anlayışı,
Rektörlük Makamını tüm personelin istek ve problemlerinin dinlenilmesine ve çözümüne açan bir yönetim anlayışı,
      Sorgulanabilen ve eleştirileri dikkate alan bir yönetim anlayışı,
Çalışanın ve üretenin öne çıkarıldığı ve ödüllendirildiği bir yönetim anlayışı,
 
AKADEMİK VE İDARİ PROJELER
 
   TÜBİTAK tarafından üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde Ardahan Üniversitemizin ilk sıralara tırmanması için gerekli çalışmalara öncelik verilecektir.
Ardahan Üniversitesi sadece devletin kaynaklarıyla yetinmeyip, bulunduğu yörenin ekonomik kaynaklarını araştıran, değerlendiren ve üretime dönüştüren, böylece kendi öz yapısıyla da kaynak arayışı içerisinde olan bir üniversite olmalı, bu sayede yöre kaynaklarından elde edilen ürünlerin gelirleri ile döner sermayesini oluşturmalıdır. Örneğin; et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri üretip sermayeye dönüştürebilecek alt yapı ve kaynağın merkezi Ardahan ve çevresi bu anlayışla kurulacak Ziraat ve Veteriner Fakülteleri için son derece uygundur. Bu doğrultuda inovasyon için, ulusal ve uluslararası farklı kaynaklardan destek sağlanması çalışmalarına hız verilecektir.
       Ardahan Üniversitesi bünyesinde yürütülecek araştırma projelerinin, yüksek lisans ve doktora tez konularının özelde Ardahan ve çevresi genelde ülkemiz öncelikleri de göz önünde bulundurularak belirlenmesine özen gösterilecek, bu kapsamda hazırlanacak BAP Projelerinin desteklenmesine öncelik verilecektir.
Akademik kadro atamaları; ayrım gözetmeksizin, ilgili birimlerin talepleri doğrultusunda, akademik ve bilimsel ölçüler ön planda tutularak ve özlük hakları korunarak en kısa sürede gerçekleştirilecektir.
       Akademik personele bilimsel araştırma ve yayını artırmak için, yüksek oranda akademik teşvik desteği sağlanacaktır.
      Alanında yayına hazır hale getirilmiş bilimsel çalışmaların kitap halinde yayınlanması için baskı maliyetlerinin tamamı karşılanacaktır.
       Öğretim üye ve elemanlarına bilgisayar, tarayıcı, yazıcı ve ofis donanımı sağlanacaktır.
Üniversitemize kayıt yaptıran her öğrencinin ulusal ve uluslararası spor, sanat, ve kültür etkinliklerinde yer alması için gerekli girişimlerde bulunulacaktır.
    Uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliği konusunda daha kapsamlı çalışmalar başlatılacaktır.
     Dış ilişkiler ofisinin misyonu güncellenecek ve bu bağlamda; yurt dışına gitmek isteyen öğretim üyelerimiz için alanında yetkin yabancı öğretim üyelerinden kabul yazısı alımında danışmanlık hizmeti verilecektir.
   Yurt dışı öğretim üyelerinin değişim programı ile uzun süreli olarak üniversitemizde çalışabilmeleri için gerekli zemin oluşturulacaktır.
     ERASMUS ve Mevlana Değişim Programları daha işlevsel hale getirilerek, bu programlardan yurt dışına gidecek öğrenci ve öğretim elemanı sayıları artırılacaktır.
Uluslararası bir profesyonel firma ile anlaşma yapılarak, makale ve uluslararası projelerin akıcılık, biçim ve format açısından ücretsiz olarak düzeltme hizmeti verilecektir.
Ulusal ve uluslararası kongrelerin düzenlenmesine destek verilecektir.
     Yurtiçi ve yurtdışı konferans/ kongre katılım ücretinin tamamı ödenecek, akademik ünvan ayırt edilmeksizin görevlendirme uçak yolluklu ve gündelikli olacaktır.
BAP projelerinin desteklenmesine öncelik verilecektir.
    Akademik, kültürel ve sanatsal etkinliklerin sayısı artırılacak, fakülte ve bölümlerin organize edecekleri sempozyum, panel, konferans ve seminerler desteklenecektir.
 
SOSYAL ALAN PROJELERİ
 
    Yerleşke içerisinde üniversitemiz mensuplarına restoran ve kafeterya gibi özel hizmet sunan, alışveriş ihtiyaçlarını karışlayan kompleks yapılacaktır.
Yerleşke içerisinde üniversite personelinin çocuklarına özel, kreş ve etüt merkezi ile ilköğretim okulu açılacaktır. Çocuklar için ayrıca kapalı oyun alanları yapılacaktır.
Üniversite çalışanlarının ve öğrencilerinin çeşitli alanlarda spor yapmalarına imkan veren yüksek kapasite ve kalitede kapalı spor kompleksi yapılacaktır.
Yerleşke içerisindeki mevcut sosyal tesisler revize edilecek, yenileri yapılarak öğrenci ve personelin daha kaliteli hizmet almaları sağlanacaktır.
 
ŞEHRİMİZ ARDAHAN
 
     Üniversiteler özelde bulundukları illerin, genelde de ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine öncülük eden ve katkı sağlayan kurumlardır. Bu bağlamda Ardahan´ın ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine yönelik projeler üretilecek ve desteklenecektir.
Düzenlenecek ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarla, Ardahan´ın sahip olduğu tarihi ve kültürel potansiyeli, doğa potansiyeli turizme açılacaktır.
Ardahan´ın ekonomik ve sosyal yapısının gelişimine yönelik akademik projelere öncelik verilecektir.
      Ardahan ve çevresinin kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları ve diğer kültürel değerlerinin yaşatılması için ekonomik destek sağlanacak ve gerekli koordinasyonlar gerçekleştirilecektir.
      Kamu kurumları, özel kuruluşlar ve Sivil Toplum Kuruluşları ile sonuç almaya yönelik ve daha etkili işbirliği oluşturulacak, böylece üniversitenin şehrin gelişiminde daha etkin rol alması sağlanacaktır.
      Sinema, kültür merkezi, kafeterya, restoran, sergi salonu, konferans salonu gibi sosyal ve kültürel işlevli birimleri bünyesinde barındıran çok amaçlı ve işlevli ARDA-TEKNOKENT şehrin önemli bir yerine kurularak, üniversite öncülüğünde şehrin fiziksel, sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlanmakla kalınmayıp, aynı zamanda üniversite-şehir kopukluğu giderilmiş, halkla bütünleşilmiş olacaktır.
     Rektör olarak göreve gelmesinin ardından Ardahan Üniversitesini ve Ardahan´ı geleceğe hazırlamak için gecesini gündüzüne katacağını beyan Aktemur Ardahan Üniversitesi Öğretim üyelerindende destek istedi