KONSOLOSTAN ÖĞÜT´E ÇELME

KONSOLOSTAN ÖĞÜT´E ÇELME

IŞİD tarafından rehin alınan...

   IŞİD tarafından rehin alınan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, CHP´nin Ardahan adayı olacak. Haziran 2014´te IŞİD´in rehin aldığı ve o tarihte Musul Başkonsolosu olan Öztürk Yılmaz, elçilik görevinden istifa etti.

   CHP lideri Kılıçdaroğlu´nun aday olacak bürokrtlara "Riske girerek istifa etmeyin. Listeler değişmeyecek" telkininde bulunduğu ancak 3 ismin istifasını yeşil ışık yaktığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu´nun yeşil ışık yaktığı isimlerin başında 2014 yılında IŞİD tarafından basılan Musul Başkonsoluğu´ndan kurtarılan 49 kişiden biri olan Türkiye´nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz´ın geldiği öğrenildi.

CHP´NİN ARDAHAN ADAYI OLACAK

 Habertürk´ün haberine göre, kurtarıldıktan sonra büyükelçiliğe tercih eden Yılmaz´ın Ardahan´dan CHP milletvekili adayı olacağı bildirildi.

  Kılıçdaroğlu öte yandan CHP kontenjanından RTÜK üyesi seçilen Ali Öztunç ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Fatih Gürsul´a da yeşik ışık yaktı. Daha önce Kılıçdaroğlu´na basın danışmanlığı yapan gazeteci Öztunç´un, memleketi Kahramanmaraş´tan birinci sıradan aday aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kılıçdaroğlu2na özel kamuoyu araştırmaları yapan Gürsul´un ise Elazığ´dan aday olması bekleniyor.