RAMAZANIN GÖZDESİ BALIK, KAŞAR VE KARPUZ

RAMAZANIN GÖZDESİ BALIK, KAŞAR VE KARPUZ

Ardahan´da...

     Ardahan´da Ramazanın ilk günü iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan yiyicekler büyük rağbet gördü. Buna balıklarda dahil. Çıldır balıkları tezgahlarda, süt mamülleri de raflardaki yerini aldı. Manavlarda ise en büyük rağbeti karpuz görüyor. 

      Balık, kaşar ve çeçil peyniri, pestil, kayısı aşması, iftar ve sahur soflarını süsleyen mutfak ürünlerinin başında geliyor. Kaşar satıcıları iki yıldır uyguladıkları inndirim fiyatlarını bu ramazanda da sürdürüyor. Taze kaşar 20 TL, eski kaşar 22 TL´ye satılıyor. Kaşar, tok tutması sebebiyle genellikle sahur sofralarında bulunduruluyor. Çeçil peynirleri ise iftarda tercih ediliyor.

     Manavlarda da 11 Ayın Sultanı Ramazan nedeniyle bereketli günler yaşanıyor. Manavlar son zamanların en payalı ürünü domatesin de firenlenmesiyle birlikte tüm ürünlerdeki satışların iyi olduğunu söylüyor. En çok da karpuzun satıldığgını belirten manavlar, müşterilerinin ne ürün alırsa alın yanında mutlaka karpuz satın aldığını da ifade ediyor. Sebebi ise sulu olmasından dolayı harareti gidermesi.

     Balıkçılar ise balık etinin hafif olması nedeniyle iftar sofrası için rağbet gördüğünü söylüyor. Çıldır balıklarıyla raflarını süsleyen balıkçılar şimdilik işlerden memnun ve 1 ay boyunca işlerinin bereketli gideceğinie inanıyor.

     Ramazana hareketli ve bereketli giren esnafın duası ise bu hareketliliğin sürekli olması.

/resimler/2017-5/28/1316562115375.jpg

/resimler/2017-5/28/1317060709279.jpg