RAMAZANDA ANAHTAR TESLİMİ

RAMAZANDA ANAHTAR TESLİMİ

Ardahan Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, ihtiyaç sahibi aileler için yaptırılan evlerin anahtarları teslim edildi.

        Ardahan Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, ihtiyaç sahibi aileler için yaptırılan evlerin anahtarları teslim edildi. Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, merkeze bağlı Açıkyazı köyünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kentin yaşam standartları ve sosyal ekonomik gelişmişlik bakamından Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyledi.

     Ardahan'da hala toprak damlı evlerin yoğun bir şekilde kullanıldığına dikkati çeken Pişkin, "İnsanlarımızın büyük çoğunluğu Türkiye'de kişi başına düşen gelir ortalamasının çok altında yaşıyor. Bu alanda yani ev yapımında Ardahan'da ihtiyaç daha çok kendini hissettiriyor" dedi.
Sosyal devlet olmanın temelinde, insanına, insan onuruna yakışır asgari yaşam standartlarını sağlamak ve bunun altyapısını hazırlamak olduğunu belirten Pişkin, şunları kaydetti: 
       "Bu standartları sağlamanın yolu da tabii ki devletin şefkat eli ve güler yüzüyle mümkün olur. Sayın valimizin talimatıyla bütün köyleri gezdik, taradık. Bu anlamda tespit edilen vatandaşlarımız için projeler yapıldı. Bugün beş evimizin anahtar teslimi var. Kış gelmeden önce Ardahan merkeze bağlı köylerde toplam 18 vatandaşımızın evi teslim edilecek. Sıcak evlerinde kışı geçirecekler."
         Söz konusu evlerin 2+1 olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Pişkin, üç ailenin evinde de tamir ve tadilat yapılacağını vurguladı.
        Konutunu teslim alan Zülali Deniz, "Bizi eve kavuşturan herkese teşekkür ediyorum. Artık sıcak bir yuvamız var. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi. Konuşmaların ardından, anahtar teslim töreni yapıldı.