RAMAZAN PİDESİNİN FİYATI BELLİ OLDU

RAMAZAN PİDESİNİN FİYATI BELLİ OLDU

Ramazan ayının başlaması ile, Mübarek Ramazan ayı boyunca en çok tüketilen gıda maddelerinin başında gelen Ramazan Pidesinin 10 TL'ye satılacağı öğrenildi.

      Mübarek Ramazan ayı boyunca en çok tüketilen gıda maddelerinin başında gelen Ramazan Pidesinin 10 TL.'ye satılacağını belirten Ardahan Fırıncılar Derneği Başkanı Adem Namlıgöz zaten ekonomik sıkıntı içinde olan vatandaşa Türkiye'nin en büyük pidesini Ardahanlı fırıncıların sağlayacağını belirtti.
     Esnaf Odalarının aldığı  12.5 TL. kararını fırıncılar, 10 TL.'ye satacaklarını söylediği açıklamasında ülke genelinde 300 ila 350 gram arasında üretilen Ramazan Pidesinin Ardahan'da 400 gram olarak üretilip, 10 TL.ye satılacağını söyledi.

     Ardahan'da bulunan yaklaşık 35 fırıncının birlikte aldıkları karar ile zaten ekonomik sıkıntı içinde olan vatandaşa ülkenin en büyük pidesini yani 400 gram olacak ramazan pidesini 10 TL'ye satma kararı aldıklarını belirtirken, devletin fırıncılara verdiği un desteğinin devam etmesi halinde bu fiyatı yeniden değerlendireceklerini de sözlerine ekledi. 

    Ardahan Fırıncılar Derneği Başkanı Adem Namlıgöz, dernek üyeleri ile bir araya gelerek ,kendilerini de bir hayli zorlayan ekonomik sıkıntıları görüştüklerini ve ramazanda tüketiciye düşük maliyetli ramazan pidesi satma kararı aldıklarını belirttiği açıklamasında bugün devletin verdiği desteklerle çuvalı 430 ila 440 arasında alınabilen una verilen devlet desteğinin de bitmek üzere olduğunu ve bu desteğin sürmemesi halinde bir çuval unun 630 ila 650 TL. arasına çıkacağını bunun da zaten zorda olan kendilerini iyiden iyiye zora sokacağını belirtirken bu desteğin en azından ramazan ayı boyunca devam etmesini istediklerini de ifade etti.