RAMAZAN PİDESİNDE İKİLEM YAŞANIYOR

RAMAZAN PİDESİNDE İKİLEM YAŞANIYOR

Ramazan ayı ile birlikte Pidede baş gösteren fiyat tartışmasına son noktayı Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemalettin Öztürk koydu.

 

       Ramazan ayı ile birlikte Pidede baş gösteren fiyat tartışmasına son noktayı Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemalettin Öztürk koydu. 400 Gr Pide fiyatını 1.250 TL olarak belirlediklerini açıklayan Başkan Öztürk, ATSO’nun verdiği fiyata itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.
      Ramazanın başlamasıyla birlikte vatandaşın Ramazanda en çok ilgi gösterdiği pidede yaşanan fiyat artışı tepkilere neden olmuştu. İlçede 1.5 tlden satılan ramazan pidesinin Ardahan’da bazı fırınlarda 1.25 tlden satılması vatandaşı ikilemde bıraktı.
       Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemalettin Öztürk; "Ramazan ayı nedeniyle Oda olarak 400 Gr Pide fiyatını   1.25 TL olarak belirlediklerini, ancak bu konuda aldığımız kararın aksine Ticaret Odası oyun bozanlık yaparak kendisine kayıtlı bazı fırıncılara  450 gr pideyi  1.50 TL'den fiyat vermesi il de ciddi sıkıntıların çıkmasına neden olmaktadır.
       İlimize yakın illerden alınan fiyat rayiç bedellerinin ilimize göre değerlendirmesi sonucu 400 gr pidenin 1.25 TL den satılması yönünde yönetim kurulunca karar alınmıştır. Bu kararı alırken gerek halkın, gerekse fırıncı esnafın mağdur olmaması açısından çok titiz bir çalışma yapılmıştır. Asla adam kayırmacılığa gidilmemiş, eş, dost, arkadaş etkisi altında kalınmamış, oy kaygısı yaşanmamış ve vicdanımızın koşulları ne gerektiriyorsa o yönde karar verilmiştir" dedi.