RAHVAN AT KURSLARI SONA ERDİ

RAHVAN AT KURSLARI SONA ERDİ

Ardahan Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren...

     Ardahan Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Geleneksel Türk Sporları Kulübü, Bahar Dönemi Rahvan Binicilik Uygulama Seminerlerini tamamladı. 

    Kulüp akademik danışmanı Arş Gör. Çağatay Vural’ın; Ardahan Merkez Küçüksütlüce Köyü’nde 18 Mayıs, 1 ve 2 Haziran 2024 tarihlerinde 5’er saatlik 3 ayrı uygulama şeklinde tertip ettiği seminere öğrenciler öğretim elemanları ve köyde yaşayan gençler katıldı. Tarihi, teorik ve teknik yönünü Dr. Öğr. Üyesi Suat Vural’ın, anlattığı Rahvan Binicilik Seminerleri sırasında; 10 farklı at üzerinde uygulama yapılarak, atlarla temas, empati ve terapinin önemine dikkat çekildi. 

     Geleneksel Türk Sporlarımızdan biri olan Rahvan Binicilik Müsabaka Kuralları anlatılarak binit takımları tanıtıldı. Üniversitenin sahada gerçekleştirdiği sportif/sosyo-kültürel çalışmalardan biri olan Rahvan Binicilik Uygulama Seminerleri sırasında, öğrencilerin köy halkı ile tanışmaları, kaynaşmaları ve birlikte etkinlik yapmaları sağlandı. Civar köylerden gelen lise öğrencisi gençlere Ardahan Üniversitesi’nde okuma imkânları anlatıldı. Rahvan Binici Eren Çadırcı, Barış Çadırcı, Yusuf Yılmaz, Bilal Yıldız, Can Korkmaz, Beritan Lala ve Çetin Aydın‘ın öğretici olarak katıldıkları seminerlere Erdinç Çadırcı, Şenol Çadırcı, Ali Yılmaz ve Köy Muhtarı Yaşar Yılmaz da katkı sağladı.