RAHVAN ATÇILAR BİLGİLENDİRİLDİ

RAHVAN ATÇILAR BİLGİLENDİRİLDİ

Ardahan Belediye...

     Ardahan Belediye başkanı Faruk Köksoy, Rahvan atçılar ile toplantıda bir araya geldi.

     Ardahan merkez ve ilçelerinde, Rahvan At Binicilik, Kültür ve Spor Kulübüne kayıtlı Rahvan Atçılar ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy´un katılımı ile Ardahan Belediyesi çok amaçlı konferans salonunda toplantı gerçekleştirildi.

      Geleneksek Spor Dalları Federasyonu tarafından atlı spor müsabakaları çerçevesinde alınan kararların Rahvan atçılara anlatılması ve Rahvan atçılar arasında kaynaşmanın sağlanması amacıyla düzenlenen toplantıda Kulüp Başkanı Murat Arabul, "Ardahan´da eskiden olduğu gibi daha dayanıklı ve daha kaliteli ırkları tekrar geliştirmemiz lazım. Bunun için çalışmalıyız. Yarışçılık alanında gelişme ve ilerleme sarf etmeliyiz. Bölgedeki yarışlara katılarak Ardahan´a dereceler kazandırıp, bu geleneği sürdürerek genç nesillere ulaştırmalıyız" dedi.

      Toplantıya katılan Belediye Başkanı Faruk Köksoy da, "Rahvan at ve Rahvan biniciliği bizim milletimizin ve özellikle de Ardahan´ımızın önemli bir değeridir. Bu anlamda biz belediye olarak bu sporun ve kültürün yaşatılması amacıyla projeler yaptık. Rahvan yarışlarını geleneksel hale getirerek binlerce kişinin katılım gösterdiği programlar gerçekleştirdik. Rahvan atçılara tesis ettiğimiz saha ve diğer projelerimiz tamamlandığı zaman inanıyorum ki Rahvan atçılık Ardahan´da çok daha büyük bir öneme sahip olacaktır.

     Çünkü Ardahan´da çayır ve meralarımız Rahvan at yetiştiriciliği ve binicilik anlamında oldukça elverişlidir. Ardahan´da yetişen atlar, iklim şartlarından dolayı Türkiye standartlarına göre daha dayanıklı, daha sağlam bir yapıya sahiptir. Biz şimdi bu sporu turizme kazandırmayı amaçlıyoruz. İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerin, yılın 12 ayında Rahvan at ile safariler yapabileceği ortamlar oluşturuyoruz. Spor Kulübümüz de bu spora çok güzel bir şekilde sahip çıkıyor ve yaşatıyor. Belediye olarak, bu önemli sporun yaşaması adına her zaman için elimizden geleni yapıyoruz ve bundan sonra da devam edeceğiz? diye konuştu.