PROJESİ OLAN DEĞİL PROJESİ İYİ OLAN KAZANSIN

PROJESİ OLAN DEĞİL PROJESİ İYİ OLAN KAZANSIN

Başlığı okurken bu başlık ne anlama geliyor diye dediğiniz duyar gibiyim. Biraz açıklamaya çalışayım;

    Başlığı okurken bu başlık ne anlama geliyor diye dediğiniz duyar gibiyim. Biraz açıklamaya çalışayım;
    Çıldır her seçim döneminde hep parti, proje, gelişme, gözetmeksizin şahıslara oy verdi; sonra ne mi oldu sonuç ortada kaybeden çıldır oldu. Şimdi yeni seçim döneminde sloganımız neden bu olmasın Projesi olmayanlar aday bile olmamalı olmaya çalışanı da, olanı da engellemeliyiz gerekirse lobiler oluşturup buna karşı savaşmalıyız. Para yok diyenlere cevap şimdiden ben vereyim buradan devletin her projeye ayırdığı hem hibe hem de 10 yıla kadar geri ödemesiz faizsiz kredi imkanı var neden bizde bu pastadan payımıza düşeni almayalım. Neden Çıldırlıda kazanmasın. Neden Çıldır'dan beyin göçü yaşansın. Neden anneler evlatlarından ayrılmak zorunda olsun neden gurbettekiler sıla özlemi yaşasın. Neler Yapılabilir, yada sen neden yapmıyorsun diye düşünceler aklınızda dolaşabilir. Örnek vereyim, Kaşar fabrikası, bununla beraber süt işleme tesisi, deri işleme atölyesi, hazır beton santrali, İnşaat ürünleri, plastik boru fabrikası, biodizel üretim tesisi, bunlar çeşitlendirilebilir, Deri atölyesinin yanında sucuk pastırma atölyesi, hepsinin de devlet desteği bulunmakta. Çok biliyorsan sen yap dediğinizi duyar gibiyim. Devlet şahıslara bu desteği doğrudan vermiyor, Sanayi Bakanına Cnn Türk tv de bir soru yönelttim. Soru aynen şöyle idi: 3 adet projem var teşvik bölgesi olarak belirlediğiniz Ardahan İlinede uygun projeler, ancak param yok yönetmelikte de önce kur sonra paranı verelim yazmışsınız. Ancak param yok dedim. Cevap: o zaman parası olan bir yatırımcı bul, yada kamu tüzel kişiliği olan kuruluşlardan(üniversiteler ve belediyelerden )destek al dedi. Şimdi bana içinizden mali destek sağlayacak olan varsa hemen projeleri hayata geçirelim.
    Şimdi ben size soruyorum: Madem devlet belediyeye üniversiteye böyle bir imkân vermiş neden kullanmayalım? Şahsi düşüncem Şahıslar üzerinden siyasetten vazgeçip projeler üzerinden, kalkınma üzerinden siyaset yapmamız gerek ve tarafımızı buna göre belirlememiz gerek. İyi olan değil, Akrabası çok olan değil, torpili yüksek olan değil, projesi olan değil,   PROJESİ İYİ OLAN kazansın.
    Buradan Dinçer AKTEMUR'un birazda sitem dolu 06 Temmuz 2013 tarihli yazısına da teşekkür eder ve şu son model arabalarıyla gelip, 3-5 gün kalıp geri gidiyorlar cümlesi açıkçası içimi sızlattı. Bu cevap olarak İş vardı da biz mi kalmadık, başkasına para kazandıracağıma kendi ilçeme kazandırırdım. (Not:Kuzen bu yazıyı yazmama vesile olduğun için teşekkür ederim)
Muhammet AKTEMUR
Kimya Mühendisi
İSİG Uzmanı ve Kosgeb Proje Danışmanı