PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI

PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI

Ardahan Valiliği koordinasyonunda,

  Ardahan Valiliği koordinasyonunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Bankası ile birlikte hayata geçirilen ancak daha sonra ertelenen "Köyümde yaşamak için bir SÜRÜ nedenim var" projesi kaldığı yerden devam edecek.
    Proje hakkında açıklamalarda bulunan ADKKYB Başkanı Gürbüz: “Hayvan yetiştiriciliğine yönelik uygulamaya koyduğumuz tüm projelerimiz, verimliliği yüksek ve adaptasyon sorunu olmayan, yüksek oranlarda kâr elde edebileceğimiz hayvanların yetiştirilmesine yöneliktir. Bu proje ile küçük işletmelerimizin sahip olduğu küçükbaş hayvan sayısını artırmak ya da küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine yönelik işletme sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza büyük fırsat olacaktır“ dedi.
BİRLİKTEN VALİ ÖNER VE BAŞKAN KOÇ'A TEŞEKKÜR
    Projenin Ardahan’a kazandırılmasında büyük emeği olan Ardahan Valisi Hüseyin Öner, AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç, İl Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Bankası Müdürü Şefika Akar’a teşekkür eden Ardahan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Salman Tolga Gürbüz ve Murat Gündüz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla İlimizdeki küçükbaş hayvan sayısını 50 binden yüz bine çıkarılması için yeniden hayata geçirilen projede ile küçükbaş hayvan işletmesi olan üreticiler, kredilerden faydalanabilecek, aldıkları krediyi 7 yıla yayarak geri ödeme yapabilecekler. Bu projeyle İlimizdeki küçükbaş hayvancılık yapan işletmelerin ölçeklerinin büyütülmesi, küçükbaş hayvan varlığımızın arttırılması, atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, ilimizdeki yerel koyun ırklarının sayısının arttırılarak bölgesel kalkınmanın sağlanması, yerel koyun yetiştiriciliği ile kırmızı et açığının kapatılması hedeflenmektedir.  Proje ile küçükbaş hayvancılık yapan işletmelere finansal destek sağlamakla beraber, dişi hayvanların kesimini önleyerek anaç hayvan varlığımızın artırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, üreticilerimiz damızlık koyun alımı amacıyla 7 yıla kadar vadeli yatırım kredisi ve yem giderlerinin karşılanması amacıyla da 18 aya kadar vadeli işletme kredisi kullanabilmektedir” ifadesini kullandılar.
“KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR PROJESİ” İÇİN PROTOKOL İMZA TÖRENİ YAPILDI
    Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ziraat Bankası işbirliğinde, Küçükbaş hayvancılığı desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi”nin ilimizde bu yılda sürdürülmesi amacıyla Vali Hüseyin Öner’in katılımıyla protokol imzalandı.
     Ardahan Valiliği, Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Bankası arasında yapılan protokol imza töreninde konuşan Vali Hüseyin Öner, geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen projenin bölge küçükbaş hayvancılığına önemeli bir ivme kazandırdığını belirterek, yeni dönemde de projenin geliştirilerek uygulanmaya devam edeceğini söyledi.
    Vali Öner, daha sonra şöyle konuştu; “Bugün, bölgemiz tarım ve hayvancılığına önemli katkıları olacağına yürekten inandığımız, Tarım ve Orman Bakanlığımızın “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi” kapsamında Ziraat Bankası ile ikinci kez protokol imzalıyoruz. Geçtiğimiz yıl ilk kez uyguladığımız ve oldukça verim elde ettiğimiz bu projeyle; ilimizde faaliyet gösteren Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine sağlanacak olan Tarımsal Kredi ile İşletme kapasitelerinin arttırılması, yöreye özgü koyun ırklarıyla bölgesel kalkınmanın sağlanması ve ülkemiz küçükbaş hayvan varlığının arttırılması hedeflenmiştir. Bu protokol ile şartları tutan üreticilerimiz, 1 yıl boyunca kredilerden faydalanacaktır. Ben, projenin hayırlı olmasını diliyor, üreticilerimize, bölge hayvancılığına katkılar sağlamasını temenni ediyorum.” dedi.
    Vali Öner ayrıca, projeden faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın detaylı bilgi için, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ardahan Ziraat Bankası Şube Müdürlüklerinden destek alabileceğini sözlerine ekledi.