PRATİKLERLE KENT KONSEYLERİNE KATILIM

PRATİKLERLE KENT KONSEYLERİNE KATILIM

Türkiye Kent Konseyleri...

   Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Necati Binici ve Yönetim Kurulu üyeleri Ardahan Kent Konseyinin ev sahipliğinde bölgesel bir toplantı düzenledi.

    Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan öncülüğünde Lezzet-i Kür restoranda bir araya gelen Kent Konseyleri Birliği yöneticileri burada basın mensuplarının sorularını cevapladı.

   ?Pratiklerde Kent Konseylerine Katılım´ başlıklı bir toplantı için Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Necati Binici ve Yönetim Kurulu üyelerinin şehirde bulunduğunu ifade eden Ardahan Kent Konseyi Başkan Burak Taştan, ?Bu kapsamda 2 günlük bir ziyaret söz konusu. Ardahan Kent Konseyinin ev sahipliğinde Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Necati Binici ve Yönetim Kurulu üyeleri şehrimize geldiler. İlk olarak Vali İbrahim Özefe ardından Belediye Başkanı Faruk Köksoy ziyaret edildi. Yarın da çeşitli toplantılar gerçekleştirerek Kent Konseylerinin şehirlerde daha aktif rol alması için neler yapılabileceği üzerinde duracağız. Bugün burada bizleri onurlandıran ve üyesi olmaktan büyük mutluluk duyduğumuz Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Necati Binici ve Yönetim Kurulu üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Gerçekleştireceğimiz toplantılarda şehrimizin gelişmesi için hangi projelerin uygulamaya konulması konusunda fikir alışverişinde bulanacağız. Kentlerde Demokratik katılımın gelişmesi için daha önce gerçekleştirdiğimiz projelerin devamını getireceğiz. Bu konuda büyüklerimizin tecrübelerinden yararlanacağız. Necati Binici Başkanımız Türkiye´nin her yerinde Kent Konseylerinin gelişmesi için yoğun bir mücadele içinde. Kendilerine ve Saygıdeğer Yönetim Kurulu üyelerine bizi yalnız bırakmadıkları için tekrar sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.? dedi.

 ARDAHAN KENT KONSEYİ EN AKTİF KONSEYLERİN BAŞINDA GELİYOR

    Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Necati Binici ise, "Kent içinde yapılan doğru şeyleri alkışlamak, yanlış şeylerin düzeltilmesi için çaba sarf etmek asli vazifemiz olmalıdır. Kent konseyleri, hiçbir zaman belediyelerin arka bahçesi olmayacaktır. Kent içinde yapılan doğru şeyleri alkışlamak, yanlış şeylerin düzeltilmesi için çaba sarf etmek asli vazifemiz olmalıdır. Bu yılı dolu dolu geçireceğiz. Türkiye´nin çeşitli kentlerinde toplantılar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.  Bugün Ardahan´da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ardahan Kent Konseyi Bölgede en aktif Kent Konseylerin başında geliyor. Bunda Başkan Burak Taştan ve Üyelerinin büyük emeği var. Ardahan şehrine daha güçlü bir yere gelmeleri konusunda kendilerini her türlü desteği vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Yarın gerçekleştireceğimiz toplantıyla Ardahan şehri için Kent Konseyinin hangi projeleri üretilmesi noktasında istişarede bulunacağız? diye konuştu.

 AMAÇ KENT YÖNETİMLERİNDE DEMOKRATİK KATILIMI GELİŞTİRMEK

     Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin, 1992 yılında Rio de Janeiro´da yapılan Birleşmiş Milletler Rio Yeryüzü Zirvesi´nde kabul edilen "Gündem 21 Projesi ´yönetişim anlayışının yerel düzeye taşınması ve kent yönetimine demokratik katılımın gelişmesini kendine ilke edinerek. Sürdürülebilir kalkınmayı önceleyerek paydaşların işbirliğini savunan demokratik yapılar olduğunu ifade eden Binici,   "Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kent Yaşamı içerisinde var olan herkesimin, Kent planlarının yapılmasında ve kentsel ortak sosyal alanların oluşturulmasında tek tipleştirmeyi değil çoğulcu bakış ve yaşayış anlayışını savunmakta ve tüm paydaşların karar ve uygulama süreçlerine katılımını öncelemektedir?? diye sözlerini noktaladı.