POSOF`TA KUTLADI BİZDE!!!

POSOF`TA KUTLADI BİZDE!!!

Posof ilçesinde 19 Mayıs Kutlamaları görülmeye değerdi.

              Ardahan´ın Posof ilçesinde Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, farklı etkinliklerle kutlandı.

        Posof´ta 19 Mayıs Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Orman Deposu mevkiinde düzenlenen programda ´Buzağı teşvik´ yarışması, halat çekme yarışması ve karakucak güreşleri yapıldı.

        Halat çekme yarışmasında takımlar birbirlerine üstün gelebilmek için kıyasıya mücadeleleri ilginç görüntüler oluşturdu.Halat çekme yarışmasında Savayil isimli takım birincilik elde ederek, yarım altın almayı başardı.

              Güreşçiler birbirine üstünlük kurmak için kıyasıya mücadele verdiler. Halil İbrahim Ataman yönetiminde minik tekvandocuların gösterisi büyük beğeniyle izlendi.

     Bölgede hayvancılığı teşvik etmek amacıyla düzenlenen buzağı teşvik yarışmasına 13 buzağı katıldı.Aşıküzeyir köyünden Nejat Sanatçının buzağısı 1’inci, Sarıdarı köyündün Muhammet Kurşun’un buzağısı 2’inci, Eminbey köyünden Alaattin Özerin buzağısı 3’üncü oldu.Birinci olan buzağıya 1 tam altın, 4 çuval yem, 2’inciye yarım altın ve 3 çuval yem, 3’üncüye çeyrek altın ve 2 çuval yem verildi. Yarışmaya katılan ve dereceye giremeyen buzağılara 2 çuval yem verildi.

      Gençlik haftası kapsamında düzenlenen Futbol Turnuvasında şampiyon olan Yeniköyspor,2. olan Yurtbeklerspor ve 3. olan Diyanetspora ödüllerini Posof Kaymakamı Tahir Şahin verdi. Düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere de çeşitli ödüller verildi.

          Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen kutlama programında yerel sanatçılar şarkı ve şiirler okudu.

          Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit'in katkılarıyla, Ünlü halk ozanı Yener Yılmazoğlu ve Bayram Denizoğlu bir konser verdi. Halkın coşkulu katılımıyla kutlanan program oldukça neşeli geçti.

           Posof ilçesinde düzenlenen kutlama etkinliklerine binlerce insan katıldı. Tören alanının etrafında günler öncesinden yer alan satıcılar ürünlerini sergilerken, vatandaşlar ise piknik yaparak bayramın tadını çıkardılar.Yener Yılmazoğlu'nun sahneye davet ettiği Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit halk hitabında '' 19 mayıs etkinlikleri Ankara, Samsun birde Posofta Kutlanır,Umarım bu program tüm il ilçelere örnek olacağı gibi yayılarak ülke genelince halkla birlikle büyük bir coşkuyla kutlanır''dedi.Sahneye davet edilen diğer isim ise Posof Kaymakamı Tahir Şahin ise konuşmasında '' 19 mayıs kutlamarına katılan tüm yöre insanına ve büyük katkı sunan Posof Belediye başkanına teşekkür ediyorum,umarım her yıl üstüne koyarak daha güzel kutlama programları hazırlar ve kutlarız''dedi. Kutlama programı aşıkların atışmasından ardından söylenen halaylarıyla devam etti.7'den 70'e halaya katılan posoflular 19 Mayısı doya doya kutladılar.

RESİMERLE POSOFTA 19 MAYIS KUTLAMALARI