Posofta Büyük Umutlarla Açılan Tekstil Atölyesinde Skandal

Posofta Büyük Umutlarla Açılan Tekstil Atölyesinde Skandal

Ardahan'ın Posof İlçesinde çalıştıkları tekstil atölyesinde

            Ardahan'ın Posof İlçesinde çalıştıkları tekstil atölyesinde hem maaşlarının eksik yattığını hem de hakarete uğrayarak kovulduklarını ileri süren bir grup kadın işçi, basın açıklaması yaptı.

       Konuyla ilgili haftada bir gün tekstil atölyesine gidip fotoğraf çektirip 'İlçemizde Belediyemizin teşvikleriyle açılan fabrika' diye sürekli kamuoyuyla resim paylaşan Belediye Başkanı Cahit Ulgar'dan ise şu ana kadar ses çıkmadı. 

         İşyeri sahibi tarafından mağdur edildiklerini iddia ederek, maruz kaldıkları hukuk dışı muameleyi devletin ilgili birimlerine şikayet yoluyla aktardıklarını belirten kadın işçilerin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

       "Biz 1 Eylül 2021 tarihinde işe başladık. Bizlere, '1 Eylül de girişler yapılacak, sigorta başlayacak.' dediler. Ama 27 Eylül de İş-Kur  girişimiz yapılmış. Bu yetmezmiş gibi bize sadece 4 günlük ücret verdiler. İş-Kur'dan  bunu patrona sorduğumuz zaman ödemelerimizi yapacağını söyledi. Ama bize yatırması gereken para asgarî ücret ancak hesaba yatan 490 lira. Buna itirazda bulunduğumuz için başkasının memleketine yatırım adı altında ölmüşleri hayrına yaptırdığı atölyeyi bedavadan işleten şahıs bizlere hakaret etti ve 'işinize gelirse çalışırsınız, gelmiyorsa işte kapı orda' diyerek bizleri aşağılayan cümlelerle kovdu. Normalde Cumartesi mesai sayılırken, mesai saymadı. Bizlerde İş-Kur'a gittik. Valiliğe, karakola şikayette bulunduk. 'Gerekenler yapılsın, bizleri mağdur etmeyin, hakkımızı versinler' dedik. Bunun yanı sıra mağdur olan bütün arkadaşlar CİMER'e de şikayetlere bulundular. Ama ne hikmetse kimse bize sahip çıkmadı, çıkmıyor. Ama biz hakkımızı aramaya devam edip, insanları sömürenler, çalışanlara hakaret edenlerin hak ettiğini bulması için mücadeleye devam edeceğiz."

Kaynak : www.75haberler.com