PİDE FİYATLARI BELİRLENDİ

PİDE FİYATLARI BELİRLENDİ

Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odası...

       Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı (ESOB) İskender Yılan, Ramazan ayında uygulanacak pide fiyatlarını açıkladı.
      Ardahan´da fırıncılarla ramazan ayı öncesi bir araya gelerek toplantı düzenlediklerini belirten ESOB Başkanı İskender Yılan, ramazan ayıyla birlikte pide fiyatlarının en makul seviyede tutulduğunu ve yeni fiyat belirlediklerini söyledi.  
         Ardahan´da 250 gram pide fiyatının 1,25 kuruştan, 500 gram pidenin ise 2,5 TL´den satılacağını ifade eden Yılan, ? Son yıllarda girdi maliyetlerinin arttığını gözlemlemekteyiz. Nakliye ve diğer giderler dikkate alındığında fırıncılarla birlikte halkımız ve esnafımız için karar kıldığımız bu fiyat son derece uygundur. Burada halkımızı ve esnafımızı da düşünerek tartışmalara son noktayı koyduk. Belirlediğimiz fiyatların dışında satış yapılmayacaktır. Zaten esnafımız en kaliteli malzeme ile ekmek üretmektedir. Ardahan´da üretilen ekmek kalitesi diğer illere nazaran daha üst seviyededir.  Bildiğiniz gibi geçen yıl 300 gram pidenin fiyatı 1.50 TL´ ydi. Bu yıl ramazan öncesi bu fiyat tarifesini değiştirdik, halkımızı için en cuz´i fırıncı esnafımızla birlikte belirledik? dedi.

 PAZAR GÜNLERİ FIRINLAR AÇIK OLACAK

     Ardahan Belediyesi tarafından uygulamaya alınan Pazar günleri fırınların kapalı olması durumunu ele aldıklarını ve masaya yatırdıklarını aktaran Başkan Yılan, ? Ramazan ayında Ardahan´daki fırınlar pazar günü açık olacaktır. Oruç tutan halkımız sıcak ekmek ihtiyacını pazar günleri de temin edecektir. Fırıncılarla bu konuyu istişare ettik. Vardığımız nokta pazar günleri vatandaşımız bu konuda kesinlikle mağduriyet yaşamayacaktır. Gazeteniz aracığıyla bunu kamuoyuna duyuruyoruz. Yine ramazan ayından sonra fırınların pazar günleri halkımıza hizmet vermesi için bu uygulamayı ele alacağız ve pazar günleri ya fırınlar açık olacak ya da nöbetçi eczane sistemi gibi halkımıza hizmet edecektir. Bu uygulamayı Ardahan´da bulunan berber ve kuaförler için de tatbik etmeyi düşünüyoruz.  Bu vesileyle Ramazan ayının tüm Müslümanlara, ülkemize, ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyor; barış ve kardeşliğin sembolü olan bu ayın huzur ve bereket getirmesini diliyorum ? ifadelerine yer verdi.