PATİKA YOLA SON

PATİKA YOLA SON

Çıldır Belediye başkanlığı

    Çıldır Belediye başkanlığı Şeytan Kalesinde yol yapım çalışmalarına başladı.
     Serkan Tarafından yürütülen yol yapımı ve aydınlatma çalışmaları hüsranla sonuçlanın Çıldır Belediyesi kendi imkanları ile Şeytan kalesinin yollarını düzeltmeye başladı.
     Yol yapım çalışmalarını bizzat yerinde takip eden Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu ? Şeytan kalesi Konum ve mimari özellikleri bakımından bir Urartu kalesi olduğu tahmin edilmekte olup Tarih boyunca birçok Uygarlık tarafından ele geçirilmiştir.
    Şeytan Kalesinin adını Eski Türkçe´de Şeytan manasına gelen ALVIZ (Albız) kelimesinden aldığı bilinmektedir. Bünyesinde su sarnıcı, Erzak Deposu ve Şarapnel bulunduran Kale 3 yanından akan Karaçay´ın sınırladığı sarp bir yarımada üzerine kurulmuştur. Önemli Turizm potansiyeline sahip kalemiz ulaşım ve görselliğinin daha iyi bir şekil kazanmasının ardından daha fazla turist ağırlayacaktır. Çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir. Serhat Kalkınma Ajansı tarafından daha önce yol ve ışıklandırma projesi yürütülmüş fakat yol tam olarak kaleye ulaşamamakla birlikte enerji verilmediğinden aydınlatmalarda da önemli tahribatlar meydana gelmiştir. Bugün ise Belediyemiz imkanları ölçüsünde yol çalışmalarını tamamladıktan sonra aydınlatma konusunda da gerekli çalışmaları yürüteceğiz? dedi