www.cildirgoyce.com

PARAVİRÜSLERE DİKKAT

PARAVİRÜSLERE DİKKAT

Sayın Yetkililer; Malum dünyamız...

     Sayın Yetkililer; Malum dünyamız ve ülkemiz bir süredir çok ağır bir salgın hastalık ile amansız bir mücadele vermektedir.

   Bu sürecin ülkemizin yönetilmesinde hükumetimize birçok eleştirim olmasının yanında özellikler sağılık sistemimizin birçok gelişmiş dünya ülkesine göre daha sorunsuz işlemesi ve sağlık çalışanlarımızın üstün gayretlerini de büyük bir taktir ile karşıladığımı belirtmek isterim. Bu nedenle başta sayın Sağlık Bakanımız olmak üzere büyük bir özveri ile görev yapan tüm sağlık ordumuzun kahramanlarına tekrar şükranlarımı sunuyorum. Devletimizin hasta,hastane ve tedavi konusunda çok ciddi bir çaba harcamakta olduğu ve bu konuda dünyadaki bir çok devletten çok daha fazla gayret gösterdiği ve başarılı olduğu aşikardır.

   Devlet olmanın da gereği budur zaten ve bu hususta devletimizin yaptığı hizmetler eksikleri olmasına rağmen taktire şayandır diye düşünüyorum. Bu amansız virüs ile devletimiz sağlık alanında verdiği mücadelenin bir benzerini de belki de biraz daha fazlasını bu salgını fırsat olarak gören ahlak ve vicdan fukarası, gözünü para ve mal bürümüş olan ve bunun adını ticari zeka olarak koyan benim ise adını PARAVİRÜS koyduğum kara gün fırsatçılarına karşı vermek zorundadır. Bu salgın nedeni ile üretimde ciddi bir azalma olmasına rağmen piyasada bulunan mevcut stok ürünlerin daha bir kısımı dahi kullanılmamışken, salgının etkileri daha maliyet kalemlerine yansımaya başlamamışken ham madde fiyat artışı, lojistik ve sevkıyat zincirinde yaşanıldığı iddia edilerek tüm ürün ve hizmetlere hatırı sayılır zamlar yapılmakta ve denetim eksikliği nedeni ile millet bu zor günlerde birde bu denli bir sıkıntıyı yaşamak zorunda kalmaktadır.

    Zaten bu krize hazırlıksız yakalanan ülke ve birey ekonomisi ciddi sıkıntılar yaşamaya başlamışken birde bu fırsatçıların yaptığı ihanete bedel haksız fiyat artışları çok ciddi toplumsal sorunları da ileride maalesef beraberinde getirebilecektir. Millet işinden olmuş işinden olmayanlar da kısmi çalışmak durumunda kalarak gelir kaybına uğradığı bu dönemde ahlaksızca ve vicdansızca yapıla bu fiyat artışları hayatı iyice zorlaştırmakta ve yaşanılmaz hale getirmektedir. Devletimizden talebim; Derhal yasal düzenlemeleri yapılarak bu tür fırsatçılara verilecek cezalar çok daha fazla arttırılmalı, denetim yapan kurumların bu husustaki yetkileri olabildiğince arttırılmalıdır. Bu süreçte Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı personelleri ile çok etkin bir denetim ve kontrol seferberliği ilan edilmelidir. Ayrıca bu seferberliğe tüm belediyelerin zabıta birimleri de dahil edilmeli ve sahada bu fırsatçı sürüsüne hareket serbestliği sağlanmamalıdır.

    Bugün piyasada iğneden ipliğe fiyatlar %30 ile %250 oranında artmış zaten alım gücü azalmış milletimiz ise bir yandan sağlık kaygısı taşırken diğer yandan da geçim kaygısını iyice hissetmeye başlamıştır. Bu kara gün fırsatçıları ile mücadele en az corona virüs ile mücadele kadar hayati ve önemlidir. Devlet gücünü göstererek tüm siyasi kazanımları ve çekişmeleri bu süreçte bir kenara bırakarak var gücü ile bu PARAVİRÜSLER ile de tüm devlete ait kurum ve kuruluşlar ile amansız bir mücadele vermelidir. İşe sayın Cumhurbaşkanımızın önümüzdeki hafta sonu uygulanacak olan 31 ildeki sokağa çıkma yasağı öncesi ve ilan sonrası ürün ve hizmet fiyatlarını denetlemek ile başlanmalıdır. Bu vesile ile tekrar bu yüzyılın salgını ile amansız mücadele veren sağlık ordumuzun kahraman mensuplarına şükranlarımı sunuyor, hepinize sağlıklı, CORONASIZ ev PARAVİRÜS´ süz bir hayat diliyorum.

Sinan KARAÇAY / İstanbul