www.cildirgoyce.com

ÖZEL İDARE GEÇMİŞİN İZLERİNİ SİLİYOR

ÖZEL İDARE GEÇMİŞİN İZLERİNİ SİLİYOR

Ardahan İl Özel İdaresinde...

       Ardahan İl Özel İdaresinde geçmişte yaşanan mali sıkıntılar birer birer çözüme kavuşuyor. Vali Hüseyin Öner Başkanlığında Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten Ersoy Ürker’in mali disiplini sağladığı, kurumu şeffaf ve doğru bir şekilde yönettiği, Merkez ve ilçelere bağlı 226 köye eşit bir şekilde hizmet götürdüğü öğrenildi.

ÖZEL İDARE’NİN PROJELERİ DAP’TAN DESTEK ALDI

     Ardahan İl Özel İdaresi tarafından DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunulan Merkez Çağlayık, Nebioğlu, Ömerağa, Çamlıçatak, Çataldere ve Bağdaşen, Hanak ilçesine bağlı Aşağı Aydere ile Göle ilçesine bağlı Karlıyazı Köylerinin Hayvan İçme Suyu Projelerinin onaylandığı ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılacağı öğrenildi.

KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ FESH EDİLDİ

      Gazetemizin edindiği bilgiye göre, Ardahan Kültür Merkezi inşaatı ihalesini alan ilgili firmanın komisyona sahte teminat mektubu vermesi nedeniyle sözleşmesinin fesh edildiği öğrenilirken, harcama yetkililerine ve ilgililer hakkında soruşturma açıldı.

35 KÖYE 50 BİN METREKARE KİLİT PARKE YAPILACAK

      Ardahan İl Özel İdaresi, 2021 yılı yatırım programı kapsamında Merkeze bağlı 35 köye yaklaşık 50 Bin metrekare kilit parke çalışması başlatırken, 26 Km ise satih kaplama yol yapacak. Hoçvan Hasköy’e 150 tonluk içme suyu deposunun yapılacağı, yine Merkeze bağlı Güzçimen Köyüne ise 50 tonluk içme suyu deposu, terfi hattı ve binasının da yapımına başlanıldı. Ağustos ayı sonu itibarıyla borçlarını sıfırlaması beklenen Özel İdare’de, daha önce karar alınan projelerin hayat geçmesi için çalışmaların başlayacağı öğrenildi.

57 İŞÇİNİN AKIBETİ AĞUSTOS SONUNDA BELLİ OLACAK

       Ardahan İl Özel İdaresi’nde usulsüz işe alındıkları gerekçesiyle daha önce işten çıkartılan ancak pandemide işçi çıkarılması yasak olduğu için işlerine devam edebilen 57 işçi ile ilgili 30 Haziran’da süre doluyor. Alınan bilgilere göre, 57 işçinin İŞKUR ve Sendika bildirim süreleri nedeniyle Ağustos sonuna kadar işlerine devam edeceği ve daha sonra durumlarının netleşeceği öğrenildi.