ÖZÖTER " KREDİ BORÇLARI ERTELEMELERİ BAŞLADI"

ÖZÖTER " KREDİ BORÇLARI ERTELEMELERİ BAŞLADI"

Çıldır İlçesinde 2012 kredi borçları erteleme listeleri askıya çıktı. İlçe tarım Müdürlüğü tarafından ekili arazisi en az %30 zarar gören çiftçilerin isimleri tespit edilerek İl&c

 

       Çıldır İlçesinde 2012 kredi borçları erteleme listeleri askıya çıktı. İlçe tarım Müdürlüğü tarafından ekili arazisi en az %30 zarar gören çiftçilerin isimleri tespit edilerek İlçe tarım kooperatifi ve Ziraat bankasına gönderildi.
      2012 Yılının kurak geçmesi sebebiyle ekili arazilerde yaşanan verimsizlik nedeniyle hükümetin aldığı karar neticesinde en az %30 zarar gören çiftçilerin borçları bir yıl süre ile ertelenmişti. Konuyla ilgili olarak İHA muhabirine açıklama yapan Çıldır Ziraat Bankası Müdürü Hüseyin Özüter  "  Bu yıl kuraklık dolayısıyla zarar gören çiftlerimizin zararlarını karşılamak amacıyla Hükümetimiz tarafından erteleme kararı alınmıştı. Alınan karar neticesinde ekili arazileri en az %30 zarar gören çiftçilerin İlçe Tarım Müdürlüğüne vermiş oldukları hasar tespit dilekçeleri sonucu işlem yapılmış ve hasarları tespit edilmiştir. İlçe Tarım Müdürlüğünün tespit çalışmalarını gerçekleştirip zarar gören çiftçilerin listelerini kurumumuza göndermiştir. Listede ismi bulunan çiftçilerimizin süspansiyonlu kredilerini bu listeler doğrultusun da bir yıl süre ile erteleme yapıyoruz. Ekili arazileri hasar gören çiftçilerimiz dilekçeleriyle beraber kurumumuza müracaat ederek işlemlerini gerçekleştireceklerdir.  Çiftçilerin borç vadeleri dolmadan kurumumuza başvurmaları gerekmektedir. Kredi borçları %5 faiz oranı ve %1 banka komisyonu eklenerek bir yıl süreyle ertelenecektir " dedi.
       Erteleme işlemini gerçekleştirecek olan Kredi borçluları vade dönemi bittikten sonra yapacakları müracaatlar için işlem yapılmayacaktır. Kredi borcu olan vatandaşların vade bitim tarihinden önce Ziraat Bankası Çıldır Şubesine ve İlçe Tarım Kredi Kooperatiflerine müracaat etmesi gerekmektedir.