ÖZLENEN BAŞKAN PROFİLİ BU İŞTE

ÖZLENEN BAŞKAN PROFİLİ BU İŞTE

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, il ve ilçede görev yapan Ulusal ve Yerel basın temsilcileri ile Başkanın Ardahan`a kazandırdığı güzel mekanlar dan bir tanesi olan Lezzet-i Kür de bir araya geldi.

 

     Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, il ve ilçede görev yapan Ulusal ve Yerel basın temsilcileri ile Başkanın Ardahan'a kazandırdığı güzel mekanlar dan bir tanesi olan Lezzet-i Kür de bir araya geldi.
     Mekân güzel olunca sohbette güzel oluyor. Başkanın faaliyet ve çalışmaları gerek görsel gerekse kendi ve çalışanlarının ifadeleriyle gelinen noktanın ne kadar başarılı bir grafik çizildiğinin göstergesiydi. Yıllardır kabuğunu kıramayan Ardahan'ın artık şehirleştiğinin fark edilmesi ve gelinen noktada Başkanın yaptığı çalışmalar takdire şayandı. Başkanın kahvaltı öncesi bizlerle beraber kısa bir gezinti ile yapılan işleri göstermesi ise söylem ve resimlerde değil gerçekte işlerin yapıldığının en büyük kanıtıydı.
     Başkanın göreve geldiğinden itibaren geçen yaklaşık 4 yıl içerisinde yapılan yatırımlar Ardahan çehresini değiştirdiği fark edilirken yapılacak olan işlerle de önünün daha çok açılacağı kesindir.
    Başkan Köksoy'u dinlerken en çok dikkat çeken konu, her olayı en ince yarıntısına kadar inceleyip yapması gerekleri ise bir proje dâhilin de yapmaya çalışması onunda ötesinde belediyeye getirilecek olan maddi yükün en aza indirilmesi için yaptığı çalışmalarıydı. Öyle ki Türkiye'nin nüfus bakımından en az olan il belediyesine gelen ödenekle yapılan yatırımlar ne kadar olabilir ki düşüncesine kapılmadan yapılanları görmek çok sevindiriciydi. 
    Başkanın bu yatırımlarda SERKA,SODES ve SUKAP gibi devlet destekli kurumları çok iyi kullanarak il için gerekli olan gerçekçi projelerinin onaylanmasının ardından yapılan çalışmalar Ardahan'ın çehresini değiştirmeye yetmişti.
     Başkanın en önemli hayata geçirdiği başka bir olay ise mesai arkadaşlarının çok iyi olması, yapılan iş bölümü sayesinde işlerin düzenli yürütülmesi olayıydı. Öyle ki su ile kanalizasyonla ve diğer işlerle ilgilenen kişilerin olması o kurumda ki bir düzenin olduğunun göstergesiydi. Hal böyle olunca yıllardır yapılmayan veya yapılamayan her iş yapılmaya başlamış, işler kontrol ediliyor hale gelmişti.
      Kısaca Ardahan Belediyesi Faruk Köksoy'la birlikte kurumsallaşmış, hantal ve işlevsiz yapısı işler hale getirilmiş, yatırımlar geçen yıllara nazaran %500 civarında bazı kısımlarda daha yüksek olmakla birlikte artmış, şehir görüntüsü yakalanmaya başlamış, belediye hizmetleri bakımında yaşam şartları bir düzene oturtulmuş. Bunları yerinde görüp ve sonrasında başkandan dinlemek beni onure etti. Yıllardır görmek istediğimiz Başkan modeli bu olsa gerek diyerek Başkanı kutluyor, gelecek dönemlerde de başarılı çalışmalar diliyorum.