ÖĞÜT TEPKİLİ, ATALAY NEREDE?

ÖĞÜT TEPKİLİ,  ATALAY NEREDE?

Nihayet adliyelerin kapanmaması ile ilgili ilk somut adım CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt`ten geldi.

        Nihayet adliyelerin kapanmaması ile ilgili ilk somut adım CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ten geldi. Seçilmiş siyasilerimizin duyarlılık göstermelerini beklerken sayın Öğüt'ün konuşması tüm Çıldır halkı adına bizi çok mutlu etmiştir. 

 
        Gündemimizin en önemli konusu olan ve gidişiyle tüm Çıldırlıların tepkisine yol açan adliyenin kapanmasıyla ilgili adalet bakanlığının almış olduğu kararı HSYK onayladı.CHP Ardahan milletvekili ve aynı zamanda Çıldırlı hemşerimiz sayın Ensar Öğüt'ün meclis kürsüsünden yapmış olduğu konuşma, her ne kadar geç kalınmışta olsa yine de yerinde bir konuşmaydı.  Alınan kararın son derece yanlış olduğunu belirten Öğüt’ün bu çıkışı inşallah etkili olur ve karar bir kez daha gözden geçirilir.
 
        Sayın Ensar Öğüt'ün de TBMM deki konuşmasında çok açık bir dille söylediği şeylere katılmamak elde değil. Her geçen gün büyüyen ilçemizde Aktaş sınır kapısının açılma aşamasına geldiği, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesiyle orta asyaya açılan güzergahta olmamız, bu yıl iki bölüm ile eğitim-öğretime başlayan Çıldır Meslek Yüksekokulunun önümüzdeki yıl 3 bölüm, gece öğretimleri ile birlikte 7 sınıf ve yaklaşık 250 öğrencinin kayıt yaptırmasının beklendiği bir dönemde adliyenin kapanması hiçte doğru değil. Bunların yanında Çıldırlı girişimcilerinde yeni iş sahaları yaratmak için artık kabuklarını kırdıkları ve yaşanan yeniliklere ayak uydurdukları bir dönemde hizmetin ellerinden alınması ne kadar doğru.
 
       Sayın Ensar Öğüt'ü göstermiş olduğu sağduyulu yaklaşımdan ötürü kutlarken diğer milletvekilimiz Orhan Atalay'ın sessiz kalmasını da anlamış değilim. ''Ülke genelinde şu kadar ilçenin adliyesi kapanmıştır ve hükümetimizin aldığı karardır'' diye bir açıklama yapmasını bekliyorum ben aslında. Zaten başka bir tutum sergilemesini beklemekte kendimizi kandırmak olur. Sayın Orhan Atalay sadece mevzu bahis Göle olunca mı ortaya çıkacak ve sadece Göle için mi çalışacak. Çok merak ediyorum adliyesi kapanan ilçelerden biriside Göle olsaydı yine tepkisiz mi kalacaktı sayın Atalay. Türklük- kürtlük tartışmasının alevlendiği dönemde iki kürt adayla Ardahan'da seçime giren Ak Partiyi, tüm halkı Türk olan ilçemiz zerre kadar ayrımcılık yapmamış 2100 oy vererek desteklemiştir . Sayın Atalay bu ilçe halkı sizi meclise gönderirken ayrımcılık yapmadı da, sizin bu vurdumduymaz tutumunuzun sebebi nedir. Hükümetinizce böyle bir karara imza atılırken ne tepki verdiniz çok merak ediyorum. Ardahan sadece Göle'den ibaret değil sayın Atalay. Ara sıra geldiğiniz Ardahan'da Göle'nin dışına çıkıp, Çıldır'ada gelin ve halkın sizin hakkınızda ne düşündüğü bir görün derim. Artık bu halk gerçeğinde, yanlışında ne olduğunun farkına vardı. Bundan sonra somut adımlar bekliyor sorunlarının çözümünde. Yoksa o sandık her zaman ışık saçmaz. Karanlıkta koyarsanız bu milleti, çıra yakar, çıranızı yakar haberiniz olsun.