ÖĞÜT` TEN AKTAŞ BASKISI

ÖĞÜT` TEN AKTAŞ BASKISI

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt Aktaş Sınır Kapısı ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı`ya yazmış olduğu mektuba cevap geldiğini söyledi.

 

       Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt Aktaş Sınır Kapısı ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya yazmış olduğu mektuba cevap geldiğini söyledi. Öğüt yaptığı açıklamada; 
       "Daha önce duyurmuş olduğum basın bülteninde Çıldır Aktaş Sınır Kapısı çalışmalarının sonlandığını ve temel atılma noktasına gelindiğini, Nisan ayı içerisinde temel atılacağı belirtilmiş olmasına rağmen herhangi bir gelişme olmadığını belirtmiştim.
     Bölgemizde inşaat sezonunun kısa olması nedeniyle yapmış olduğum sıkı ve titiz bir çalışma sonucunda Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati YAZICI'ya 10.04.2013 tarihinde yazı yazarak, Bakan Danışmanı Sayın Yakup SEFER ve Gümrük Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Sayın Ömür GEBEŞ ile sürekli görüşmeler yaparak konuyu takip ettim. Bölgede uzun süren kış sezonu ve iklim şartlarının zorluğu nedeniyle inşaat sezonunun kısa sürdüğünü ve bu nedenle Çıldır Aktaş Sınır Kapısının temelinin bir an önce atılmasının büyük önem taşıdığını kendilerine sık sık hatırlattım.
      Bunun üzerine 24.04.2013 Çarşamba günü, saat 09.40'da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU , 0312 218 25 00 numaralı telefonla şahsımı aramıştır. Çıldır Aktaş Sınır Kapısının bir an önce temelinin atılması için Sayın Bakana yazı yazdığımı ve Bakanlık yetkilileri ile sık sık görüştüğüm konusunda bilgisi olduğunu belirtmiştir. Bakanlık yetkilileri TOBB Başkanını arayarak bu konu üzerinde sıkı bir çalışma yaptığımı kendisine bildirmişlerdir.
       TOBB Başkanı Sayın HİSARCIKLIOĞLU'da bana hak verdiğini, kendisinin de bana katılarak kapının temelinin atılması gerektiğini belirtmiş ve Mayıs ayı sonuna kadar Çıldır Aktaş Sınır Kapısının temelinin atılarak bir an önce yapılması için gereğini yapacaklarını belirtmişlerdir.
       Bende konunun takipçisi olacağımı ve bir an önce bitirilmesi için elimden geleni yapacağımı belirtir, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati YAZICI ve TOBB Başkanı Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu vesile ile tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.