ÖĞÜT MİSAFİRİM DEDİ, POLİS GÖZ ALTINA ALDI

ÖĞÜT MİSAFİRİM DEDİ, POLİS GÖZ ALTINA ALDI

Hakkında 10 ay 5 gün hapis cezası bulunan ve çeşitli suçlardan aranan şahıs,

         Hakkında 10 ay 5 gün hapis cezası bulunan ve çeşitli suçlardan aranan şahıs, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ile havalimanının VIP kısmından geçerken yakalandı. Şahsın üzerinden başkası adına düzenlenmiş ehliyet çıktı.
         Edinilen bilgiye göre, 26 Aralık 2013 günü meydana gelen olayda CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, uçakla Adana Havalimanı'na geldi. Öğüt, saat 20.30 sıralarında yanındaki Necmettin İ. (43) ile birlikte VIP'ten geçerek dışarı çıktı.
        Bu arada, Necmettin İ. tarafından arazisi alınarak 1 milyon 300 bin lira dolandırıldığını ileri sürerek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan M.K. adlı kişi de, arkadaşını karşılamak üzere havalimanına gelince VIP'te kendisini dolandırdığını ileri sürdüğü şahsı milletvekiliyle birlikte gördü. M.K. hemen polise ihbarda bulundu. Bunun üzerine polis, milletvekili ve Necmettin İ.'nin yanına giderek şahsa kimlik sordu.
CHP'Lİ VEKİL "MİSAFİRİM" DEDİ
        Bunun üzerine milletvekili Öğüt, şahsın kendi misafiri olduğunu belirterek kimlik kontrolünün sebebini sordu. Polis, Genel Bilgi Taraması araştırması yaparak Necmettin İ.'nin "ruhsatsız silah ile mermi bulundurmak ve satmak" suçlarından 10 ay 5 gün hapis cezasıyla arandığını ve hakkında 3 resmi belgede sahtecilik, 1 başkasına ait kredi kartını kullanarak fayda sağlamak, 1 kullanmak için uyuşturucu bulundurmak ve ruhsatsız silah ve mermi bulundurmak ile satmak suçundan dava açıldığını vekile gösterdi.
ÜZERİNDEN BAŞKASI ADINA DÜZENLENMİŞ EHLİYET ÇIKTI
        Polis, Necmettin İ.'den kimlik istediğinde ise Necmettin İ.'nin üzerinde ablasının kocası Galip Özçelik adına düzenlenmiş ehliyet çıktı. Bu olaylar yaşandıktan sonra CHP'li Öğüt, Necmettin İ.'den ayrılarak programına katılmak üzere şehir merkezine geçti. Bu anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Necmettin İ. ise, vekilin yanından alınarak polis merkezine daha sonra işlemleri yapılması için Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ekiplerine götürüldü.
        Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şahıs çıkarıldığı mahkeme tarafından 10 ay 5 gün kesinleşmiş hapis cezasını yatmak üzere cezaevine gönderildi. Şahsın bu cezayı para cezasına çevirerek serbest kalabileceği öğrenildi.
MİLLETVEKİLİNDEN İHA'YA AÇIKLAMA
       CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, olayla ilgili İHA muhabirinin sorularını cevapladı. Necmettin İ. hakkında yakalama kararı olduğunu bilmediğini olay günü öğrendiğini söyleyen Öğüt, "Silah bulundurmadan ceza almış. Ama şimdi serbest bırakıldı" diye yanıt verdi.
         Necmettin İ'yi fazla tanımadığını söyleyen Öğüt, "Benimle geçmedi. Yani şöyle orada bir Adanalı arkadaşı varmış beraber geldiler. Adanalı bir başka milletvekili de vardı. Hep beraber geldik" dedi.
      Polisin akıllı telefonla zanlının size suç kaydını gösterdiğinin görüntülerde göründüğünün hatırlatması üzerine Öğüt, "Bir kere adam şu anda serbest bırakıldı. Kimseyi de dolandırmış filan değil. Ben babasıyla görüştüm sonra. Babası rahatsızmış. Babasına geçmiş olsun dedim. Dolandırıcı olsa içeride olur. İçeride değil ki. Kimi dolandırmış" dedi