ÖĞÜT, KOCAELİ`NDEN ADAY

ÖĞÜT, KOCAELİ`NDEN ADAY

CHP Kocaeli Büyükşehir belediye başkanlığı için adı geçen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, "Kılıçdaroğlu, Milletvekilleri, İl ve İlçe Başkanları İsterse Aday Olurum" dedi.

     CHP Kocaeli Büyükşehir belediye başkanlığı için adı geçen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, "Kılıçdaroğlu, Milletvekilleri, İl ve İlçe Başkanları İsterse Aday Olurum" dedi.
     TBMM’nin en renkli simalarından, çalışkanlığı ve aktivitesi ile ülke gündeminde sürekli yer tutan, Kocaeli bölgesinin yakından tanıdığı işadamı, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı adaylığı ile ilgili tartışmalara dobra dobra konuşup açıklık getirdi.
      Uzun yıllar Gebze’de CHP ilçe başkanlığı yapan, halende ticari faaliyetleri bulunan, hayır, sağlık ve eğitim alanında yaptığı hizmetler nedeniyle halk tarafından yakından tanınan ve sevilen Öğüt’ün, aylardır kamuoyunda ve basında Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olacağı konuşuluyordu. Öğüt, “Örgüt isterse, bölge milletvekillerimiz uygun bulursa, aday olurum veya genel başkanım isterse adayımız kim olursa olsun kazanması için bu bölgede karargah kurup çalışırım”dedi.

KOCAELİ’NİN ATMOSFERİ MUTLAKA DEĞİŞMELİ

     Öğüt, Kocaeli’de yakından tanındığından ve halkla ilişkilerinden dolayı sadece partililer değil her kesim vatandaşlardan aday olması yönünde baskı gördüğünü, özellikle Gebze bölgesi başta olmak üzere her taraftan guruplar halinde vatandaşların kendisine geldiğini ifade eden Öğüt, “ Şu anda ben başka bölgede milletvekili olarak çalışmalarımı sürdürüyorum. Başta doğu ve güneydoğu olmak üzere ülkenin tüm bölgelerini geziyorum. Muhalefet görevini layıklığı ile yerine getirmeye çalışıyorum. Tabiî ki, ben aynı zamanda bir Kocaeliliyim. Bu bölge ile de yakından ilgileniyorum. Aktif siyasi yaşantımın başladığı bu bölgede bir belediyemizin olmaması beni çok üzüyor. Geçmişte sosyal demokratların kalesi olan bir ilde yerel yönetimlerdeki konumumuz acı veriyor bana. Bu bile bu bölge ile yakından ilgilenmem için bir nedendir” dedi.

BU GELİRLERLE BU HİZMETLER, AYIPTIR

       AKP’nin on yılda, bunca gelir, hükümet olanaklarına ve bürokratik desteklere rağmen büyük projelere imza atamadığını, geçmişte CHP’li iktidarların sınırlı olanaklara rağmen hala kenti ayakta tutan ve yaşam kaynakları olan projeleri yaptıklarını, bugün de Kocaeli’nin yeni bir ufuk ve atılıma ihtiyacı olduğunu, bunu ise ancak CHP’nin yapabileceğini ileri sürdü. Öğüt,”Kocaeli, bir dünya kenti olabilir. Çünkü geçmişte bunun temelleri atılmış durumda. Şimdi yeni mega projelerle bu sıçrama yapılmalıdır. Kentin imkânları kent halkı ile paylaşılmalıdır. Perişan edilen esnafa soluk aldırılmalıdır. Kentin kaynakları isabetli kullanılmalıdır. Ayrımcılık, bölgecilik, siyasi hesaplara göre hizmet yapma anlayışı yok edilmelidir. Bunun için yeni bir vizyon ve beceri gerekiyor” şeklinde konuştu.

GÖREV VERİLİRSE, KAÇMAM

     Milletvekili Öğüt konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kocaeli milletvekilleri, İl başkanı, ilçe Başkanları isterse, Genel başkanımız da uygun görürse, Kocaeli için kollarımızı sıvarız. İster aday olarak, isterse aday olan arkadaşımıza destek amacıyla Kocaeli’nin her tarafını karış karış gezerek, herkese ulaşarak yapacaklarımızı ve yapılmayanları anlatırız. Bu seçimi almanın tüm kanallarını kullanırız”.

AKP’Yİ PERİŞAN EDERİZ

     Bunları anlatırken elbette kendisinin bir kurtarıcı olmadığını, parti örgütü olmadan hiç kimsenin seçimlerde başarılı olamayacağını iyi bildiğini, CHP’de aday olabilecek çok değerli insanlar olduğunu da ifade eden Öğüt, “ Net olarak söylüyorum. Ben AKP’nin adaylarının karşısına çıkmak isterim. Partimin desteği ile onları yerle bir edeceğime inanıyorum. O koltuklarda öyle rahat oturamayacaklar. İster Karaosmanoğlu olsun, ister başka biri. Halkı bir kez daha yanıltmalarına izin vermem. Onların bir gittiği yere ben beş ulaşırım. Onların bir anlattığı yerde ben beş anlatırım. Meydanı onlara bırakmam. Kendi komşularına bile ulaşırım. Ancak, mutlaka benim aday olmam da şart değil. Aday olan arkadaşımla adaymış gibi çalışırım ”diye konuştu.

BU BÖLGEDEN HİÇ KOPMADIM

     Niye Ensar Öğüt sorusunu da yanıtlayan Öğüt, bölgede çok tanınan bir isim olduğundan, geçmişte bölgedeki aktiviteleri, yaptığı hizmetler, halka kurduğu ilişkiler ve meclis çalışmaları nedeniyle adının Kocaeli’de her dönem adaylar arasında sayıldığını, bunun da doğal olduğunu dile getiren Öğüt, “Aile çevrem Gebze’de yaşıyor. Ticari hayatımız devam ediyor. Bir ayağımız bu bölgede. Herkesin iyi ve kötü gününde bulunuyoruz. Bu nedenle, adımızın sık sık gündeme gelmesi normaldir. Yoksa, bölgemizde çalışkan ve değerli milletvekili arkadaşlarımız ve partililerimiz var.”dedi.

KUŞKAN, İYİ BİR İL BAŞKANI

     CHP il örgütünün disiplinli ve güzel çalışmalar yaptığına da dikkat çeken Öğüt, bunda büyük payın orkestra şefi olarak Yalçın Kuşkan da olduğunu vurguladı. Ayrıca, Kuşkan’ın tutarlı ve kişilikli bir başkan olduğunu söyledi. Bu konuları kendisi ile konuşmadığını da dile getirdi.

ADAYLIK ÇALIŞMASI YÜRÜTMÜYORUM

     Adaylığı ile ilgili bugüne kadar bir çalışma yürütmediğini, çünkü il başkanı, milletvekilleri ve ilçe başkanlarının bilgisi dışında böylesi bir çalışma yürütmenin hem parti disiplini hem de ahlaki olarak doğru olmadığını dile getiren Öğüt, “Herkes beni bu bölgenin insanı olarak biliyor. Bir alt yapımız var. Hayır kurumlarımız var. Ticari hayatımız var. Düğünde cenazede bulunuyoruz. Meclis çalışmalarımızı takip ediyorlar. İster istemez, gittiğimiz her yerde bu tartışmalar yapılıyor. AKP’yi alaşağı edeceğimize inanan ciddi bir kitle var. Bugüne kadar, yüzlerce defa gerek vatandaşlar tarafından gerekse gazeteciler tarafından aday olacak mısınız diye soruldu. Hep aynı yanıtı verdim. Ben, örgüt ve görev adamıyım. Benim olmamın istendiği yerde olurum. Kocaeli içinde, aynı şey geçerlidir. Benim kazanacağıma inanmam yetmez, bana da inanılması lazım.” diye konuştu.

GEBZE’YE ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM

     Gebze Belediye başkanlığına aday olması yönünde de ciddi bir talebin olduğunun hatırlatılması üzerine, Öğüt, “Bu yönde büyük bir istek olduğu bir gerçek. Her yerde bu sorulara muhatap oluyorum. Bunu bölgemizdeki herkes biliyor. Ancak, benim böyle bir düşüncem yok. Zaten Genel başkanımız milletvekillerinin ilçelere aday olmasını da istemiyor” dedi.
Aday olursanız, Gebze ve çevre ilçelerden büyük oy alacağınıza inanılıyor. Ancak, İzmit, Gölcük, Kartepe ve Karamürsel’de sıkıntı yaşanabilir mi şeklindeki sorulara ise, “Bu bir örgüt çalışmasıdır. Merak edilmesin, her taraftan ciddi oy alırız” diyen Öğüt, diğer ilçeler içinde iddialı açıklamalarda bulundu.

GEBZE’DE OY PATLAMASI OLUR

     Öğüt, şunları söyledi: “Daha net konuşmak için aday olmak lazım. Ancak merak edileni dile getireyim. Bugüne kadar Gebze ve çevresinde istenilen durumu yakalayamadık. Aday olmamız durumunda, önümüzdeki seçimde büyük oy yükselişini yakalayabiliriz. Sadece Gebze değil, örneğin Kartepe’de, Derince’de ve Karamürsel’de ciddi oy patlaması yaşayacağız. Düşünün, Gebze’de oy patlaması yaşadığımızı, İzmit’i de kazandığımızı, AKP nasıl duracak bu dalganın önünde. Nasıl koruyacak Büyükşehir’i…Her tarafla bağımız var, bilgimiz var. Büyükşehiri alırız derken, kuru bir iddia olarak konuşmuyoruz. Ayrıca, köylüler için mecliste yaptığımız çalışmaları, köylülerimiz de takip ediyor. Çünkü Kocaeli köylüleri de bağımız var. İnanıyorum, en az Karaosmanoğlu kadar köylerde etkimiz var”dedi.

BÖLGECİLİKLE ADAY BELİRLEMEK YANLIŞ

     Bugüne kadar tüm büyükşehir belediye Başkanı adaylarının İzmit kökenli olduğunu, bu yüzden batı yakasından, yani Gebze bölgesinden bir adaya İzmit’te sıcak bakılmayacağı yönündeki yorumlara ilişkin ise, “Bizim partimizde böylesi şöven ve bölgeci yaklaşımların olmayacağı bir gerçek. Bizim durumumuzun bir dezavantaj değil, avantaj olduğunu düşünüyorum. İzmit seçmeni bilinçli bir seçmen. Doğu yakasının oyları ile yükseltilen batı yakası oylarını birleştirdiğimizde, zafer partimizin olacak. Bunu da başaracağız.”diye konuştu.