ÖĞÜT EYLEMLERE DEVAM EDİYOR

ÖĞÜT EYLEMLERE DEVAM EDİYOR

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt,şap hastalığına dikkat çekmek amacıyla Meclis`e getirdiği inek iskeleti ile basın açıklaması yaptı.

         CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt,şap hastalığına dikkat çekmek amacıyla Meclis'e getirdiği inek iskeleti ile basın açıklaması yaptı.
        Öğüt, TBMM basın kapısı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu hayvan iskeletini Ardahan'dan getirdiğini söyledi.

         Bundan 20 gün önce Ardahan, Kars, Iğdır, Erzurum ve Ağrı'daki 2 bin 647 köyde, ortalama en az 25'er-50'şer hayvanın öldüğünü belirten Öğüt, "Yani sadece 5 ilde 66 bin küsur, diğer illeri de sayarsanız 200 bini geçer" dedi. Öğüt, bu hayvanların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, zamanında şap iğnesini göndermediği için öldüğünü iddia etti. Öğüt, aşısı olmadığı için hayvanların hastalandığını ve öldüğünü savundu.

        Öğüt, Ardahan, Kars ve Erzurum'da toplu hayvan mezarları olduğunu ileri sürerek, bazı köylerde 300 hayvanın öldüğünü iddia etti. Daha önce bu konuyu dile getirdiğini ancak bunun dikkate alınmadığını ifade eden Öğüt, hayvanların bir kısmının toprağa gömüldüğünü, bir kısmının da gömülmeden dışarıda kaldığını, bunun da hastalık yaydığını söyledi.

          Öğüt, "Ben şimdi bu işi Taksim platformuna havale ediyorum, çevreyi seven platformu Kars ve Ardahan'a davet ediyorum. İskeleti neden getirdim Getirmesem medya da Hükümet de ilgilenmiyor.Biz derdimizi nasıl anlatacağız İstanbul'da 15 ağaç kesildiği için milyonlar biraraya geliyor, ben de doğunun milletvekili olarak bu sorunu dile getirmek için bu cesedi getirmek zorunda kaldım. bu görünümü verdiğim için özür diliyorum" dedi.

KÖYLÜ OSMANLI TOKADI VURURSA...

        Acilen kulak küpesi belli olan hayvanların tepsit edilmesi ve çiftçilerin zararlarının önlenmesini isteyen Öğüt,"15 ağaç için bir milyondan fazla insan İstanbul'u sallıyor ama 20 milyona yakın köylü Hükümete Osmanlı tokadı vurursa, Hükümet kaçacak yeri bulamaz. Sayın Başbakan çevreciyim diyorsunuz; bölgemizde hastalık yayılıyor. Lütfen bir heyet gönderin, bu zararları tespit ettirin ve zararlarını karşılayın" diye konuştu.

        Öğüt,şap hastalığına karşı geliştirilen iğnelerin soğuk zincir arabaları ile bölgeye gitmesi gerektiğini, gitmediği zaman iğnelerin yolda bozulduğunu ve aşı vurulsa bile işe yaramadığını söyleyerek, "Hayvan sevmek sadece kedi, köpek sevmek değildir. Bu hayvanlar insanlara et ve süt veriyor sırtında taşıyor. Çevreciler gelsin bu hayvanlara da sahip çıksın" dedi.

        Köylünün aç kalması ve şehre göçmesi durumunda Taksim'in 5 katı kadar insanın orada toplanacağını iddia eden Öğüt, bazı köylerden örnekler vererek, ölen hayvan sayıları hakkında bilgi verdi. Öğüt, "Sayın Başbakan eğer siz halkla diyalog kurmaz, bu olayları çözüp milletin zararlarını karşılamazsanız, hükümet bu iskelet gibi tel tel durumuna gelecektir" şeklinde konuştu.

       Öğüt, bölgedeki bazı köylerde karantina olduğunu ifade ederek,bu hayvanın isleketini de Ankara'da toprağa gömeceklerini kaydetti.Bölgedeki pazarlarda canlı hayvanın kilosunun 5-6 TL'ye kesildiğini ancak vatandaşa 20-30 TL'ye geldiğini belirten Öğüt, bakanlığın ithal hayvanların satılması için kestiği hayvanları depoladığını iddia etti.