ÖĞÜT BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMI OLUYOR ?

ÖĞÜT BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMI OLUYOR ?

2004 yerel seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesini AKP`ye kaptıran CHP Kocaeli İl Teşkilatı`nın, on yıllık aradan sonra 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesini geri almak için güçlü ad

    Kocaeli CHP'nin güçlü isimleri olan Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya ile artık hiç bir seçim kazanamayacaklarını anlayan CHP Genel Merkezi ve Kocaeli İl Teşkilatı, 2014 yerel seçimlerinde hem il merkezini hem de ilçeleri toparlayarak eskiden olduğu gibi Kocaeli il merkezinde ve bir çok ilçelerde CHP'li belediyeler oluşturabilmek için fitili ateşleyebilecek düzeyde karizmatik ve güçlü bir aday arayışına şimdiden girmiş durumda..

     İşte tam da bu noktada özellikle Gebze, Darıca, Dilovası, Çayırova, Körfez, Derince, Kartepe ve Karamürsel başta olmak üzere bir çok ilçeden "Ensar Öğüt" sesleri çıkmaya başladı..

     1995-1999 yılları arasında CHP Gebze ilçe başkanlığı yaptıktan sonra 1999 yerel seçimlerinde CHP Gebze Belediye Başkan adaylığı için yapılan parti içi önseçimi 1 oy fark ile Dr. Mehmet Hilal Kaplan'a kaptıran Ensar Öğüt, 2002 seçimlerinde CHP Ardahan Milletvekili adayı olarak girdiği seçimi kazanarak TBMM'ye girdikten sonra hem 2007 hem de 2011 genel seçimlerini peşpeşe kazanarak milletvekilliğinde üçüncü döneme imza atarken, hem CHP'nin tüm doğu anadolu bölgesindeki tek milletvekili olma özelliğini hem de Baykal dönemi dahil uzun süreden beri değişmeyen Parti Meclisi üyeliği vasfını da koruyan bir milletvekili..

      Başta seçim bölgesi Ardahan olmak üzere tarım ve hayvancılık ile uğraşan tüm çiftçi ve köylülerin sorunlarını çeşitli eylem biçimleri ile hem TBMM'ye hem de ülke gündemine sokarak ulusal basında sık sık yer alan Ensar Öğüt'ün en son eylemi ise Valilik yasağına rağmen Anadolu'dan gelen kurbanlık hayvanları, İstanbul boğaz köprüsünden korsan bir eylem ile Avrupa yakasına geçirirken yolunu çeviren polislerle yaptığı tartışma idi..

      İşte o Ensar Öğüt şimdi Kocaelili CHP'lilerin gündeminde..Hem CHP Gebze eski ilçe başkanı olması dolayısı ile Kocaeli bağlantısı varsayılan hem de geçmişte kurmuş olduğu doğu dernekleri ve vakıfları aracılığı ile Kocaeli genelindeki tüm doğulu insanlarla haşırneşirliğinden dolayı, Ensar Öğüt ismi CHP camiası içinde herkese sıcak geliyor..

     Şimdi merak konusu ise "Ensar Öğüt, 2015 Genel seçimlerinde 4. dönemi için tekrar Ardahan milletvekilliğine mi soyunacak yoksa Kocaeli'ye dönerek 1999 yerel seçimlerinde Gebze'den aday olamadığından dolayı yarım kalmış Belediye Başkan adaylığı dosyasını yeniden mi açacak" sorusu olurkeni Ensar Öğüt'e yakın kaynaklardan Haberpi.com'a ulaşan bilgi ise "Ensar Bey, Ardahan'da ki siyasetçilerin önünü açmak için dördüncü dönemi düşünmüyor. Kocaeli'de siyasete devam etmesi kuvvetle muhtemel" şeklinde..

       Yine aynı kaynaklara "Kocaeli'nin neresinden siyaset başlayacak" diye sorduğumuzda ise "Üç dönem üstüstüste seçim kazanma ve halkın gönlünde tahta kurma başarsını gösteren Ensar beye, bu koşullarda neresi yakışırsa orası" cevabını aldığımızda "Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı mı" şeklinde üstelediğimizde ise hepsinin yüzünde bir umut ve gülümseme görüyoruz..

cengiz yücak/haberpi.com