ÖRNEK HAYIR SEVER

ÖRNEK HAYIR SEVER

7 yıl kendi köyünde...

   7 yıl kendi köyünde imamlık görevi yaptıktan sonra Diyanet Vakfı aracılığı ile Almanya´nın Köln şehrine giden Akpınar, burada da 5 yıl imamlık yaptıktan sonra yurda dönüş yaptı. 

   Almanya´dan döndükten sonra ticarete atılan Akpınar, bir yandan hayır ve hasenat işlerini yaparken bir yandan da ulaşım ve konut sektöründe yaptığı projeler ile kısa sürede Ardahan´ın tanınan simalarından biri oldu.

HAYIR YAPMAKTAN HİÇ GERİ DURMADI

İlerlemiş yaşına rağmen hayır işlerine devam eden ve aynı zamanda ticaretini de sürdüren Akpınar, köyünün bir çok ihtiyacını bütçesinden yaptığı harcamalar ile yaparak, köyünde de sevilen bir isim haline geldi. Halis Akpınar´ı Haber Merkezi ziyaretinde yaptığımız söyleşide yakından tanıma imkanı bulduk. Köyünde ki insanlara yardımcı olmak için hiç bir destekten kaçınmayan hayırsever vatandaş, köyünde birçok ilke imza attı. 

KÖYÜNE YAYLASINA KUR´AN KURSU AÇTI 

Bunların başında ilk olarak köyünde öğrencilerin Kur´an öğrenebilmesi için köyün yaylasında Kur´an Kursu açan hayırsever vatandaş, bununla beraber ihtiyaç sahibi öğrenciye burs imkanı sağlayarak çevresinde örnek bir kişilik haline geldi. 

Sünnet merasimleri düzenleyip Diyanet Vakfı bünyesinde imamların istihdam eden Akpınar, hayır severelilikte bununla da yetinmeyip herkese örnek olacak hayırlara imza attı.

KÖYÜNE CAMİİ İNŞA ETTİRDİ

Halis Akpınar, 300 haneli köyü olan ve yaklaşık 900 kişinin yaşadığı Bağdeşen köyüne cami cemaatinin isteğiyle ikinci bir camiyi köyüne kazandırdı. Yaptırdığı caminin imam ihtiyacını kendisi karşılayan Akpınar, yaz aylarında da Kur´an Kursları açarak öğrencilere İslam dininin öğrenmesi için seferber oldu.

BAĞDEŞEN KÖYÜNÜN TURİZM POTANSİYELİ

Köyünün tanıtımı için çeşitli çalışmalarda da bulunan Akpınar, Bağdeşen´in doğa ve yayla turizmi için çalışmalara gerçekleştiriyor. köyünün tanıtılması için hazırlatmış olduğu CD´leri metropol kentlerdeki tanıdıklarına gönderen Akpınar, yayla turizminin gelişmesi için tanıtım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bülbülhan yaylasının Ardahan için bulunmaz bir nimet olduğunu belirten Akpınar, Doğu ve Karadeniz´in kesiştiği bir yerde olan Bülbülhan´ın Ardahan turizmine kazandırması gerektiğini bu bölgenin kışın ayrı yazın ayrı bir güzelliğe sahip olduğu aynı zamanda Karadeniz insanının buraya çekmek için bir şans olarak gördüğünü kaydetti. Kış turizmine uygunluğu ve yaz aylarında da yayla turizmi için Bülbülhan yaylasının değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bağdeşen halkının eğitimli ve birbirleriyle istişare halinde olması nedeniyle hem sosyal hayatta hem de hayır ve hasenat işlerinde örnek olduğunu söyledi

Ardahan Haber Merkezi