ONURLA VE GURURLA

ONURLA VE GURURLA

Şimdiye kadar

    Şimdiye kadar yazmış olduğum yazılarımı genellikle olaylar üzerine yazdım. Bu yazımı ise, gerçekten kayda değer bulduğum ve önemsediğim için, özel olduğuna inandığım ve güvenilir bulduğum bir insanı yazmak geldi içimden.
O, Türkiye´de tek,
O, bir insan,
O, bir kadın,
O, bir eğitmen,
O, bir öğretmen,
O, bir akademisyen,
O, bir halk müziği sanatçısı,
O, bir kemane ustası,
O, bir etnomüzikolog,
O, bir arkadaş,
O, bir dost, Ve
O, bir Ardahanlı?
    Kimden mi söz ediyorum? Tabi ki, Mehtap Demir´den.Etnomüzikolog-Halk Müziği Yorumcusu ve Kemane İcracısı Yrd. Doç.Dr. Mehtap Demir, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Etnomüzikolog ve Folklör Anabilim Dalı kurucusu ve başkanıdır. Türk Makam Müziği-Anadolu Yöresel Halk Müzikleri konusunda uzman olan Mehtap Demir´in Anadolu Türk Halk Müziği solfej ve repertuvarı, Darül Elhan Derleme Defterleri repertuvarı, Halk Müziğinde vokal icracısı ve Kemane öğretimidir.
    Bu temel bilgileri verdikten sonra, en önemli özelliğinden bahsetmek istiyorum. Mehtap Demir, ülkemizin tek kadın kemane sanatçısı ve ustası olma özelliğine sahip bir kişiliktir. Bir başka özelliği ise, kendisine kim, ne zaman ihtiyaç duyarsa hiç koşulsuz koşa koşa gelebilen ender bir kişiliktir. Kendisini 2015 yılında Ardahan Dernekler Federasyonu´nun Ardahan´ ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu ve Dünya Ardahanlılar Günü´ ne davet ettiğimde yine hiç sorgu sual etmeden, evet diyen bir insan olarak gördüm ki iyi bir Ardahan sevdalısı hemşerimiz olarak tanıdım. Hele hele konu okul, eğitim ve çocuklar olunca daha bir başka yaklaştı olaya. Tabiri caizse büyük bir özveri göstererek ve koşarak geldi okulumuza.
    Maltepe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Küçükyalı ECA Elginkan İlkokulu ortak projesi olan Okul-Üniversite işbirliği projemiz için kendisini aradığımda, hasta olmasına rağmen hemen kabul etmiş ve planlama yapmak üzere çalışmaya başlamıştır. 02 Aralık 2016 Cuma günü için planlamış olduğumuz söyleşi ve müzik icrası programımıza zamanında ve hazırlıklı gelerek, hem öğrenci, veli ve öğretmenlerimizi bilgilendirmiş hem de bizlere unutulmaz bir müzik ziyafeti vermiştir. Bu sunum sonrasında tüm izleyici ve dinleyici kitlesi gayet memnun ve hoşnut bir şekilde salondan ayrılmışlardır. Böyle bir hemşerim, arkadaşım ve dostum olan Sevgili Mehtap Demir´den büyük bir onur ve gurur duyuyorum.
   Birçok insanın örnek alması gereken, Türkiye´ nin tek kadın Kemane Sanatçısı, dilerim ki tüm müzik camiası seni örnek alır. Topluma bir şeyler kazandırma adına mücadele eder. Biz okul ve bireyler olarak senden çok şey aldık. Ayrıca okulum adına da sonsuz teşekkürler ediyorum.
    Bu yazıyı kaleme alırken, gerçekten hiç düşünmeden, gururlu olduğum için, mutluluktan uçtuğum için, ?´kibirden uzak bir kişiliği tanıtacağım için´´ heyecanla yazmaya başladım ve bitirdim. İyi ki varsın Mehtap Demir?
Yaşar GELER Uz. Eğitimci-Yazar