www.cildirgoyce.com

OLAĞAN GENEL KURUL GERÇEKLEŞTİ

OLAĞAN GENEL KURUL GERÇEKLEŞTİ

2016 Yılında Çıldırlı İş Adamı

2016 Yılında Çıldırlı İş Adamı Adnan Köroğlu Başkanlığında Kurulan Pendik Ardahanlılar Kültür Ve Dayanışma Derneği 9 Ekim Pazar Günü 1. Olağan Kongresi Pendik´te Sondurak Cafe´de yoğun bir ilgi ve katalım içerisinde gerçekleştirildi. Pendik Ardahanlılar Derneği Genel Kurul Yaptı
2016 Yılında Çıldırlı İş Adamı Adnan Köroğlu Başkanlığında Kurulan Pendik Ardahanlılar Kültür Ve Dayanışma Derneği 9 Ekim Pazar Günü 1. Olağan Kongresi Pendik´te Sondurak Cafe´de yoğun bir ilgi ve katalım içerisinde gerçekleştirildi.
Kanat önderlerinin ve renkli simaların katıldığı genel kurulda başka aday olmayınca tek liste olarak seçime gidildi ve Adnan Köroğlu yeniden başkanlığa getirildi.
GENEL KURUL ÖNCESİ YÖRESEL
KAHVALTI VERİLDİ
9 Ekim pazar günü yapılan Genel kurul öncesi Pendik Ardahan Derneğinin Yönetim Kurulu üyelerinin eşlerinin hazırladığı Ardahan´ın balından yağına, ketesinden, pişisine peynirinden çeçiline, helvasına yöresel ürünlerle hazırlanan mükemmel bir kahvaltı ikram edildi.
Genel kurulda Halk Ozanı Türker Selçuk´un usta sazıyla söylediği türkülerle Genel kurula ayrı bir renk kattı.
Genel kurulun açılış konuşmasını derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Selçuk yaptıktan sonra divan heyetinin seçimine gidildi.
Divan Başkanlığına Ardahan Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mali Müşavir Yusuf Kalkan seçilirken, divan üyeliğine ARDA/FED Yönetim Kurulu Üyesi Terlan Kaya ve Tarık Işık seçildiler.
Heyecanlı başlayan genel kurul´da Tüzük gereği maddeler okunup onaylandıktan sonra Derneğin Aynı amacı taşıyan Federasyonlara üye olma, maddesi üyelerin görüşüne sunuldu. Tartışıldıktan sonra oy birliğiyle kabul edildiği Adnan KÖROĞLU TEŞEKKÜR ETTİ
Genel kurul ardından kendisini seçen üyelere teşekkür eden Pendik Ardahan Dernek Başkanı Adnan Köroğlu; Ardahan´a Ardahanlıya hizmet etmek için kurduğumuz Ardahan derneğinin kurulmasından bu güne kadar emek veren bütün kuruculara teşekkür etti.
KÖROĞLU; ?KISA ZAMANDA ÇOK İŞ
YAPTIK?
Genel kurulda Başkan Köroğlu hizmetlerin şöyle sıraladı; Derneği kurduktan sonra ilk işimiz bir dernek binası ihtiyacını gidermek oldu. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla kolları sıvadık Bütün malzemelerin yeninden alıp Ardahanlılara yakışır bir dernek binası yaptı. Açılışımıza Milletvekilleri, Dernek Başkanları, Akademisyenler, Bürokratlar, siyasi parti temsilcileri, işadamları ve binlerce Ardahanlı hemşehrimiz katılarak görkemli bir açılış yaptık.
Ardından üye yapmaya başladık. 200 yakın üye yapık. Genel kurul sonrası bu üye sayımızı 1000 üzerine çıkaracağız.
Üyelerimizin bir birbirlerini tanıması kaynaşması için bazı toplantılar yatık. Ardından Ramazan ayında da 500 kişilik bir iftar yemeği verdik.
Piknik yapılacaktık 15 Temmuz dan sonra güvenlik nedeniyle Pikniğimiz bir yıl sonrasına erteledik.
?BABA OCAĞINDA GÖRÜŞMELERİMİZ OLDU?
İstanbul´dan sonra Ardahan´a bir gezi düzenledik. İlk olarak Ardahan Belediye Başkanı Sn Faruk Köksoy´la görüştük. Kendimizi tanıttık. Neler yapabileceğimizi konuştuk.
Ardından Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğluyla görüşüp Çıldır´ın sorunlarını dinledik.
?ÖĞRENCİLERE BURS VERECEĞİZ?
İlk işimiz Ardahan´lı işadamlarıyla yakında bir yemekli toplantı yapacağız. BU toplantıda yüksel öğrenim gören Ardahanlı öğrencilere burs vermek için mini bir kampanya başlatacağız. O gecede toplanın paraları öğrencilerimizi burs vereceğiz.
Genel Kurulda Ardahan eski Milletvekili Ensar Öğüt, dernekçiliğin örgütlü bir güç olmasının faydaları konusunda önemli bir konuşma yaptıktan sonra mikrofona davet edilin Pendik Dernekler Federasyonu (PEN-DER) Başkanı Yaşar Saka, Pen-Der Bşk. Yrd. Posof Derneği Kurucu Başkanı, Ferman Güner, İş Adamı Halit Karahan, Vanlı İş Adamı Murat Çelik, Diyarbakır Dernekleri Kurucularından Medeni Deveci, Kars Arpaçay Kakaç Köy Derneği Başkanı, Şemistan Papakçı, Ses Sanatçısı Duygu Akçay, Beykoz Ardahanlılar Derneği Doğu Medya İmtiyaz Sahibi Yusuf Yasin Sit, İş Adamı Durmuş Köroğlu günün önemine değinen birer kısa konuşma yaptılar.
TEK LİSTE OLARAK SEÇİME GİDİLDİ
YENİ YÖNETİM ASİL:
Adnan Köroğlu Başkan seçilirken yönetim kurulu üyeliliğine, Mehmet Selçuk, Ali Rıza Nasıroğlu, Huzur Koçak, Vural Olgun, Arzu Bozkuş, Ayşe Olgun, Tarık Işık, Kenan Çağlar, Necip Selamet, İsmail Balıkkaya, Tolgay Kaya´dan Oluştu.
Yeni Yönetim Yedek:
Ahmet Bozkurt, Yener Aslan, Hakan Yıldız, Cengiz Karahan, Erkan Kaya, Yılmaz Altınbulak, Yaşar Şimşek, Sarıbey Sarıçayır, Tamer Ekinci, Ramiz Şafak, Hakan Öztürk, Erkan Bozkurt.
DENETLEME KURULU ASİL:
Ersin Çayır, Alaattin Kuzey, Yahya Karabulut.
DENETLEME KURULU YEDEK:
Umut Demirci, Fırat Hacıoğlu, Yücel Şahmar´dan oluştu.