ÖĞÜT`TEN FARKLI ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU

ÖĞÜT`TEN FARKLI ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt...

       CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, milletvekilliği adaylığı için başvurusunu çiftçilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla, CHP Genel Merkezi’ne traktör ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı sırasında “Ananı da al git” dediği Mersinli çiftçi Mustafa Kemal Öncel, ile birlikte gelerek yaptı.

        BİR GURUP ÇİFTÇİ DE DESTEK VERDİ

     CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ise de tekrar aday adaylığı başvurusu sırasında bir gurup çiftçi ve köylü de destek verdi. Genel Merkez önüne traktör ve köylülerin ellerinde “Mazot 1.5 Ttl olacak”, “İthal hayvan ve ete hayır” gibi çok sayıda dövizlerle gelen Öğüt, başvuru sonrasında açıklamalarda bulundu.

                      ÇİFTÇİYE MAZOT 1.5 TL OLACAK

                     Ensar Öğüt yaptığı açıklamada, “CHP iktidarında çiftçinin kullandığı mazot 4 lira değil 1,5 lira olacak. AKP iktidarı tarafından lüks yatların, gemilerin, gemiciklerin kullandığı mazottan ÖTV ve KDV alınmıyor. Yoksul köylünün çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV KDV alınıyor. Pırlantadan elmastan ÖTV KDV alınmıyorsa CHP iktidarında çiftçinin kullandığı mazottan da ÖTV ve KDV alınmayacak” dedi.

           UCUZ VE KALİTELİ TARIM ÜRÜNLERİ SUNULACAK

      12 yıllık hükümet döneminde ithalata 350 milyar ödendiğine dikkat çeken Ensar Öğüt, ithal hayvan ve et, ithal tarım ürünleri ile ülke çiftçi ve köylüsünün perişan edildiğini, bitirilme noktasına getirildiğini vurguladı. Öğüt, iktidarlarında tüm bunlara son verileceğini, ucuz ve kaliteli tarım ve hayvancılık ürünlerinin halka sunulacağını söyledi.

                                                        ANKETLERİ VE BÖLGEM HALKINI DİNLEDİM

        Milletvekili aday adaylığı ile ilgili, bir süredir tarafsız anketler yaptırıldığını, bölge insanı ile uzun süredir görüş alış verişinde bulunduğunu, yeniden adaylık başvurusu yapmasında bunun çok önemli payı olduğunu dile getiren Öğüt, “Yıllardır Ardahan’ın mücadelesini veriyorum. Bazı projelerin gerçekleşmesinde katkım olduğunu yada öncüsü olduğuma inanıyorum. Ancak ben yaptığım çalışmalar değil, bundan sonra yapacaklarımla ilgileniyorum. Çünkü, Ardahanımızın çok önemli proje ve hizmetlere ihtiyacı var. Hala diğer illere göre ayrımcılık sürüyor. Ensar Öğüt, 7 Haziran’da iktidar olduğumuzda bunlara el koyup gerçekleştirmek istiyor. Bu yüzden yeniden görev almak, mücadelemi sürdürmek istiyorum. Keza, yaptığım çalışmalarda halkımın bana devam dediğini biliyorum. İstemeyenler olursa, onlara da saygı duyarım”diye konuştu.

                                        MERSİNLİ İŞÇİ DE ÖĞÜTLE BİRLİKTE BAŞVURDU 

      Öte yandan, Ensar Öğüt ile birlikte CHP Genel merkezine gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı sırasında “Ananı da al git” dediği Mersinli çiftçi Mustafa Kemal Öncel de aday adaylığı başvurusu yaptı. Öncel, “Ben çiftçi Kemal Öncel olarak kamu oyunun zaman zaman önünde bulundum. Çekmediğim acı kalmadı, AKP zihniyetinden çok yaralar aldım. Daha önce şahsımla alakalı olarak TBMM’ye girme yasağı konuldu. Hatta bazı gazeteler, ‘Meclise de gelme lan’ diye başlıklar attılar. Eğer Allah alnıma yazarsa, CHP yönetimi ve halkın teveccühü noktasında temayül görürsem, TBMM’ye milletin vekili olarak girmek istiyorum” dedi.