ÖĞÜT VEKİL GİBİ

ÖĞÜT VEKİL GİBİ

Ensar Öğüt...

    Ensar Öğüt, ?Elde kalan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu satın alarak hayvan üreticilerinin zarar etmelerinin önüne geçmeli, dişi hayvan kesimi önlenmelidir? çağrısında bulundu.
    Hayvan ve tarımcılık denilince ilk akla gelen isimlerden CHP 22.23.24 dönem Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, ziyaret ettiği Pendik Kurtköy Kurbanlık Pazarından, hayvan üreticilerinin satılmayıp elinde kalan kurbanlıklar için hükümete ve Gıda Hayvancılık ve Tarım Bakanına çağrıda bulundu.
    Kurtköy´de kurulu bulunan ve başta Kars, Ardahan, Erzurum gibi Doğu ve Güneydoğu illerinden kurbanlık getiren hayvan yetiştiricilerinin Kurtköy´deki kurban çadırlarını tek tek dolaşan Ensar Öğüt, hem onların sıkıntılarını dinledi hem de hükümete ?Elde kalan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu satın alarak hayvan üreticilerinin zarar etmelerinin önüne geçmelidir? çağrısında bulundu. Öğüt, Gıda Hayvancılık ve Tarım Bakanlığının dişi hayvan kesilmemesi konusunda bir genelge çıkarmasını da istedi.

15 TEMMUZ´DA VATANDAŞLAR DEVLETE SAHİP ÇIKTI SIRA SİZDE

    Hayvan ve tarım üreticileri konusunda duyarlılığı ile bilinen Ensar Öğüt, hayvan üreticileri ile birlikte yaptığı açıklamada hükümete ve Tarım bakanına seslenerek şunları söyledi: ?15 Temmuz´da yapılmak istenen askeri darbeye karşı canlarını da ortaya koyarak direnen ve devletine sahip çıkan vatandaşlara şimdi de devlet sahip çıkmalıdır. Vatandaşların alım gücü nedeniyle çok sayıda kurbanlık satılamayıp hayvan üreticilerinin elinde kalacak. Oysa, gerek hayvan yetiştirme maliyetleri, gerek uzak yerlerden getirilmesinin yarattığı maliyetler, gerekse yer ve çadır kirası gibi maliyetler dikkate alındığında, hayvanını satamayan yetiştiriciler için zararların doğmasına neden olacaktır. Bir yıl boyunca binbir zahmet ve giderle beslediği hayvanları satamayan üreticiler ne ile geçinecek. Her yıl olduğu gibi, bu yılda satılamayan binlerce kurbanlık ya yok pahasına satılmak zorunda kalacak yada geldikleri yerlere yeni bir maliyetle geri taşınacaktır. Hayvancılığımıza ve çiftçimize yazıktır. Hayvancılığımızın geleceği açısından da zararlıdır. Bunun çözümü ise, hayvan üreticilerinin satılamayan kurbanlıklarını Gıda Hayvancılık ve Tarım Bakanlığına bağlı Et ve Süt Kurumu´nun gerçek fiyatından satın alarak üreticilere sahip çıkmasıdır?dedi.

HAYVAN ÜRETİCİLERİNDEN ÖĞÜT´ÜN ÇAĞRISINA DESTEK

    Kurtköy kurban pazarında ülkenin bir çok bölgesinden kurbanlık getirmiş olan hayvan üreticileri ise, ?vatandaşlar olarak köylü çiftçi demeden 15 Temmuz´da devletine sahip çıkarak görevlerimizi yaptık. Elbette biz görevimizi yaptık ancak devlette sadece övgü dolu sözlerle yetinmemeli, yaşamımızı sürdürmemiz, hayvancılığı devam ettirebilmemiz, çocuklarımıza ekmek götürebilmemiz için bize sahip çıkmalıdır. Satamadığımız hayvanları satın alabilir. Aksi durumda geri götürmek bile büyük bir maliyet?diye açıklamalarda bulunarak Ensar Öğüt´ün çağrısına destek verdiler.

DİŞİ HAYVAN KESİMİ KONUSUNDA GENELGE İSTEDİ

    Çadırlardaki hayvan üreticilerinin ilgisi ile karşılanan Ensar Öğüt, hayvancılığın geleceği bakımından dişi hayvanların kesilmemesi konusunda da konusunda da açıklamalarda bulundu. Gıda Hayvancılık ve Tarım Bakanından bir genelge yayınlanmasını isteyen Öğüt şunları söyledi: ?Geçmiş verilere göre, Kurban Bayramında yaklaşık 2 milyon 500 bin küçükbaş, 850 bin büyükbaş hayvan kesileceği öngörülmektedir. Bunun yaklaşık 350 bini dişi hayvandır. Bu ne demektir, zincirleme olarak dişi hayvanın azalması, hayvan üretiminin azalması ve hayvancılığın darbe yemesidir. Gelecekte kurban sıkıntısının yaşanması ve kurban fiyatlarının artması demektir. Bu yüzden bakanlık dişi hayvan kesimi konusunda belli kıstaslar getirmeli, vatandaşların kurban kesiminde erkek hayvanlara yönelmesini sağlamalı, dişi hayvanların kesilmesinin azaltılmasının yollarını bulmalıdır. Bunun için belki bu dönem olmazsa da gelecek dönem için düşünmelidir?diye konuştu.