ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

Öğretmenlik, fedakârlık ve sabır isteyen...

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, yeni çağın gerekliliklerini anlayan, bilgili, donanımlı, milli ve manevi değerlerimizi özümseyerek yetişmesinde büyük emek veren, bu anlamda kutsal bir görevi ifa eden öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.

Öğretmen, insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim ve öğretimlerine rehberlik eden, geleceğine yön veren ve yaşama hazırlayan kişilerdir. Ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz çocuklarımızın, donanımlı olarak yetiştirilmesinde, şüphesiz ki öğretmenlerimizin çok büyük gayretleri vardır. Üstlendikleri zor, bir o kadarda anlamlı görevleri ile ülkemizin geleceğini inşa etme adına gösterdikleri çabalar ve 2023, 2053, 2071 hedeflerimizi gerçekleştirmemizdeki fedakârlık ve özverileri nedeniyle öğretmenlerimize millet olarak çok şey borçluyuz.

Bu duygularla, Ardahan'da ve ülkemizin dört bir yanında fedakârca çalışarak bu kutsal görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.”

 Hüseyin Öner

Ardahan Valisi


Öğretmenlik mesleği sabır, emek ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın, gücünü sevgiden alan dünyanın en güzel mesleklerinden biridir. Geleceğin teminatı çocuklarımızı yarına hazırlayan ve onların yetişmesinde fedakârca çalışan öğretmenlerimiz her türlü takdire fazlasıyla layıktırlar.

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde kutsal görevlerini aşkla, şevkle icra eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

 

Alper TAŞ

Çıldır Kaymakamı


Öğretmenler, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlardır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenler, ülkemizin de bu vesileyle geleceğine yön vermektedir.
    Özgürlüğü, bağımsızlığı, ulusal egemenliği, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan bu değerleri koruyup yüceltecek kuşakları yetiştiren değerli öğretmenler, sizlerin varlığıyla gelecekten en ufak kaygımız ve endişemiz yoktur. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.
    Başta Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah´tan rahmet, hayatlarını sürdüren öğretmenlerimize de sağlıklı ve uzun ömür diliyorum? dedi.

Kemal Yakup AZİZOĞLU

Çıldır Belediye Başkanı


Öğretmenlik, fedakârlık ve sabır isteyen ulvi bir meslektir. Öğretmenlerimiz, Türkiye´nin geleceği olan çocukları ve gençleri en ideal şekilde yetiştirip geleceğe hazırlayarak son derece kutsal bir görevi yerine getirmektedirler. Ailelerimizden sonra bizlere en büyük sevgi ve şefkati gösteren öğretmenlerimiz milli ve manevi değerlerimiz ile erdemli ve ahlaklı toplum olma yolunda en büyük ışığımızdır. Özgürlüğü, bağımsızlığı, ulusal egemenliği, Cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan bu değerleri koruyup yüceltecek kuşakları yetiştiren değerli öğretmenlerimizin varlığıyla gelecekten en ufak kaygımız ve endişemiz yoktur. Bu vesile ile bu anlamlı günde Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimizi ve eğitimcilerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm eğitim camiasının ve emekli olmuş öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluklar diliyorum?

Baha Yunusoğlu 

CHP İl Genel Meclis Üyesi

Emekli Öğretmen


Cumhuriyetin erdemini öğreten, milletçe muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için kararlılıkla yürüyen öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri öğrencilerinin vatan sevgisi, fikir hürriyeti ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamak için yüce bir görev üstlenmiştir. Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. İdealini ve heyecanını daima taze tutan, kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir.

        Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeleri, onları kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve milletini seven, kendi öz değerlerine sahip çıkan ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirmeleridir.

        Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum

Volkan Topkaya

MHP Çıldır İlçe Başkanı


Değerli meslektaşlarım

Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile Baş Öğrermenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenleri rahmetle anıyor tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyor sağlık ve başarılar diliyorum.

Günümüz kutlu olsun...

Hamza Dursun 

Emekli Halk Eğitim Müdürü


İstikbalimiz olan evlatlarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz çok önemli ve değerli bir mesleği icra etmektedirler. Hz. Ali´nin ``Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum`` sözündeki anlam öğretmenlerimizin önemini bir kez daha bizlere gösteriyor. Onların özverili ve fedakarlık göstermesi ülkemizin geleceği için önemli bir fırsattır. Öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile ülkemizin istiklali daha da aydınlık olacaktır. Dün ve bugün olduğu gibi öğretmenlerimiz yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.

         Bu vesileyle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım  Öğretmenler Günü´nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyorum.

     Hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve  öğretmenlerimize de Allah`tan rahmet diliyorum.

Ahmet Rıfat Vural

Çıldır Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi


Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile Baş Öğrermenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenleri rahmetle anıyor tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyor sağlık ve başarılar diliyorum.

Hazar Güven Coşkun 

Denizbank Çıldır Şube Müdürü