ÖĞRENCİLER MUCİT ABLA İLE BULUŞTU

ÖĞRENCİLER MUCİT ABLA İLE BULUŞTU

Mucit Abla İle Küçük Mucitler Bilim Gösterisi Çıldır Kaymakamı Muhammed Enes İPEK 'in daveti ve Çıldır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Çıldır’da öğrencilerle buluştu.

       3 seans halinde gerçekleştirilen "Küçük Mucitler Bilim Gösterisi" Çıldır Kültür Merkezi ve Kurtkale ilköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. İlçede eğitim gören ilkokul ve ortaokuldaki öğrencilere bilimi sevdirmek ve her evde bulunabilecek artık malzemelerle çocuklara basit icatlar yapılabileceğini hissettirerek bu yolla hayal güçlerini geliştirmek amacıyla Elçin ESERLİ tarafından hazırlanan bilim gösterisini öğrenciler büyük ilgi ve keyifle izledi.        
   Bilim gösterisi, çocuklara doğanın gizemli yönlerini göstererek icat ve buluş yapma yönünde motivasyon sağlamanın yanı sıra herhangi bir laboratuvar malzemesine zorunlu olarak ihtiyaç duymaksızın evdeki atık malzemeleri kullanmanın yollarını göstererek deney malzemeleri ile ilgili çeşitli bahaneleri ortadan kaldırılması konusundaeğlenceli , ilgiyle izlenen beklenmedik ve şaşırtıcı sonuçların yer aldığı farklı deneylerle çocuklara hiç unutamayacakları sıra dışı özel bir gösteri sundu. 
Mucit Abla, tüm katılımcılara eğlenceli bir bilim atmosferi yaratmayı başarıyor. Ayrıca "Mucit Abla" İle Küçük Mucitler Bilim Gösterisi'nin tek yönlü işlemek yerine, pek çok çocuğu sorular veya doğrudan fiziksel katılım yoluyla interaktif bir metotla ilerlemesi, izleyenleri gösterinin bir parçası haline getirebiliyor. Öğrencilerin etkinlik sırasındaki ilgileri ise görülmeye değerdi.