Ö NCEDEN S EÇİLMİŞLERİ Y ERLEŞTİRME M ERKEZİ

Ö NCEDEN S EÇİLMİŞLERİ Y ERLEŞTİRME M ERKEZİ

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan KPSS sınavı ile ilgili skandalı her yönü ile çok ciddi bir yönetim zaafı ve kul hakkı yenilmesidir.

ÖNCEDEN SEÇİLMİŞLERİ YERLEŞTİRME MERKEZİ

 

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan KPSS sınavı ile ilgili skandalı her yönü ile çok ciddi bir yönetim zaafı ve kul hakkı yenilmesidir.

Düşünsenize bu olay sosyal medyada yayınlanmasa ya da YÖK’ün açıklaması dikkate alınarak ‘’Yok bir şey’’ denilip geçilseydi devletin içerisine hangi güçler kimleri yerleştirecek kimlerin hakkı yenilip kul hakkına girilecekti.

Durum ortaya çıktı tek suçlu ÖSYM Başkanı ilan edilip koltuğundan edildi ve tüm sorun halledilmiş oldu mu?

Kamuoyunda beklenti sınavların iptal edilip yeniden yapılması yönünde peki sınav iptal edilince her şey çözülmüş hiçbir kimsenin hakkına girilmemiş mi olunacak? (Ben bu yazıyı yazdığım gün öğleden sonra sınav iptal edildi açıklaması yapıldı tahmin ettiğim gibi)

Bu saatten sonra ÖSYM’nin yaptığı sınavlara toplumda yeniden güven duyulacak mı?

Yukarıdaki her üç sorunun da tek cevabı var; HAYIR

Neden?

ÖSYM’de sınavlara belki de en az müdahalesi ve dokunuşu olan kişi ÖSYM Başkanıdır desek belki de yeridir. Soruları hazırlayan bir komisyon ve bu komisyonun hazırladığı soruların basımını yapan geniş bir ekip varken konuyu sadece bir Başkana ihale etmek gerçek sorumluları göz önünden almak için yapılan ve bir kurbanla kurban edilen binlerce insanımızın hakkını gasp etmektir.

 

Sınavlar beklendiği üzere iptal edildi diyelim o zaman devlet erki mevcut durumu kabul etmiş yıpranan devlet itibarı bu hamle ile yerle bir olmuş demektir. Ayrıca bu sınava yıllarca hazırlanıp perde arkasında yapılan hesaplar ile hazırlanan entriklaradan habersizce soruları cevaplayıp hakkı ile sınavı kazananların yitip giden hakları ne olacak peki?

ÖSYM zaten yıllardır şaibe ile anılırken bu sınav ile kendisine kısmen güven duyanlarından güvenini kaybetmeyi başarmış ve ÖSYM kurumunun ÖNCEDEN SEÇİLMİŞLERİ YERLEŞTİRME MERKEZİ haline geldiği alenen ilan edilmiştir. Yenilen kul haklarına yeni bir halka daha ekleyen bu kurum ise devletin içerisine sirayet etmiş hastalığın en çok ilerlediği organlardan biri haline gelmiştir artık. Sanki bu sınavlarda yapılan haksızlıklar yetmezmiş gibi bir de ellerine soru verilmesine rağmen bu sınavda başarılı olmaktan aciz olanların adına mülakat dedikleri yöntem ile hakketmedikleri makamlara kavuşturulması da devletin geleceğinin dibine konulan en büyük dinamit olmaya devam etmektedir. 

Ezcümle yirmi sendedir yönettiği ülkeyi darbenin eşiğine getiren, ordunun kozmik odasının kapısını  dış güçlerin maşalarına elleri ile açan , ülke ekonomisini yangın yerine çeviren, adalet sistemini herkesin diline düşüren, adam kayırma ve özel statüler yaratarak yandaşları bu statülerde istihdam eden, kendine yakın bir grup zengin zümresi yaratan ve en bir sınavı bile adalet ile yapmakta aciz bir hükümet yaklaşık 11 ay sonra ortaya çıkıp bize oy verin size adaleti ve refahı verelim diyorsa eğer adama sorarlar yirmi sene aklınız neredeydi ?

 

Sinan KARAÇAY

İstanbul